Nagyvilág

Trump: Ha megvádolnának, a piac összeomlana és mindenki szegény lenne

Donald Trump élete legrosszabb órája után adott televíziós interjút a Fox Newsnak, ahol beszélt az amerikai belpolitika két legfontosabb közelmúltbéli eseményéről, nevezetesen arról, hogy volt kampánymenedzserét, Paul Manafortot nyolc rendbeli csalásban bűnösnek találták, és hogy egykori ügyvédje, Michael Cohen eskü alatt azt vallotta, hogy az elnök bűncselekmény elkövetésére kényszerítette őt.

Utóbbival kapcsolatban arról beszélt, Cohen valójában nem is követett el bűnt, csupán jó üzletet között. Trump szerint jogi képviselőjének voltak más üzletei is, amiben ő nem volt érdekelt, és ezekben az ügyekben csalhatott.

Bár Cohen köztudottan a bizalmi embere volt, az elnök csupán annyit mondott róla,

nekem dolgozott, mondhatni részidőben. Voltak más ügyfelei is.

Amikor arról kérdezték Trumpot, mit gondol, a demokraták vádat emelnének-e ellene, ha a novemberi kongresszusi választáson ők kerülnek többségbe, az ingatlanmágnás azt felelte, ez elképzelhetetlen, mert gazdasági előrelépéseket tett vele az ország.

Nem tudom, hogyan lehetne vádat emelni valaki ellen, aki ilyen jó munkát végzett. Ha megvádolnának, a piac összeomlana és mindenki nagyon szegény lenne. Olyan számokat látnának, amiket el sem hinnének

– nyilatkozott a tőle megszokott irigylésre méltó magabiztossággal Trump.

Kiemelt kép: Europress/AFP/Nicholas Kamm

Ajánlott videó

Olvasói sztorik