Nagyvilág

Kiderült, ki adott egy kupac trágyát Trump pénzügyminiszterének

A Los Angeles-i karácsonyt egy különös csomag forgatta fel, és az egyik leggazdagabb környéken Bel Airnél Steven Mnuchin otthonát elárasztották a kommandósok és a tűzszerészek. Azt már vasárnap megírtuk, hogy vaklárma volt a riasztás: az ajándék ártalmatlannak bizonyult, mivel a hatóságok csak egy jókora lócitromot találtak a dobozban. Nem sokkal később pedig arra is fény derült, hogy egy Los Angeles-i pszichológus, Robert Strong kért kölcsön az ismerősétől egy kevés trágyát. Maga csomagolt, aztán egészen Mnuchin házáig címezte a meglepetést, amihez egy levél is tartozott.

Kedves Mr. Trump és Mnuchin!

Visszaadnánk a károcsonyi ajándékukat, a republikánusok adótervezetét, ugyanis ez egy kupac lószar.

Üdvözlettel.

Az amerikai emberek.

Nem Strong volt az egyetlen, aki kiakadt az elnök programjára, adócsökkentés talán még nem váltott ki ekkora ellenszenvet. Trump bankár és volt hollywoodi producer pénzügyminiszterével együtt egy olyan csomagot vertek át a párton, ami főleg a gazdagoknak és cégeknek kedvezhet.

Később Robert Strong nemcsak Twitteren vállalta tettét, hanem egy rádióműsorban is szerepelt, ahol elmondta, hogy benne van a pakliban, hogy kirúgják vagy letartóztatják.

De hosszútávon, ha nem csinálunk hasonló dolgokat, mink marad?

– mondta.

A Buzzfeed megkérdezte Mnuchin képviseletét az ügyben, de egyelőre nem kaptak választ.

Kiemelt kép: Alex Wong/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik