Nagyvilág

Újabb holttestet mutatott meg a német gyerekgyilkos

A 19 éves először a 9 éves szomszédját gyilkolta meg, majd a neten büszkélkedett tettével, még szelfit is készített a holttesttel. Több napig tartó hajtóvadászat után fogták el. Újabb holttesthez vezette a rendőröket.

A német rendőrség csütörtök este letartóztatott egy 19 éves fiatalt, aki a gyanú szerint több késszúrással megölte kilencéves szomszédját – jelentette a helyi sajtó. Marcel Hessét több napon át tartó hajsza után fogták el az ország nyugati részén található Herne városában, miután feladta magát.

A fiatalember a letartóztatása után a rendőröket egy kiégett lakáshoz irányította, ahol egy férfi holttestét találták meg. Azt egyelőre nem tudni, hogy őt is Hesse ölte-e meg. A rendőrség először azt közölte, hogy két holttestet találtak a lakásban, de később pontosítottak, hogy csak egy holttest volt. 

Az egész Németországot sokkoló gyerekgyilkosság hétfő este történt, Herne városában. A beszámolók szerint Hesse megkérte a szomszédjában lakó 9 éves Jadent, hogy segítsen neki egy létra felállításában, majd a pincébe vitte, ahol több késszúrással megölte.

A rendőrséget egy ismerőse riasztotta, akinek tíz perccel a gyilkosság után fényképeket küldött a gyilkossági helyszínről a WhatsApp üzenetküldő szolgáltatáson keresztül, köztük egy szelfit, amin a holttest is látható volt. A fényképek ezután felkerültek a 4chan fórumára is.

A rendőrség nagy erőkkel kezdte el keresni a fiatalembert, hőkamerás helikoptereket és kutyákat is bevetve a kutatásban, miközben a környéken lévő óvodákban és iskolákban nem engedték ki a gyerekeket az udvarra játszani, attól tartva, újabb áldozatok lesznek. A rendőrség a beszámolók szerint több mint 1400 bejelentést kapott a fiatal állítólagos hollétéről.

Szerdán egy közeli város iskoláját ürítették ki, hogy több órán át ott keressék a gyanúsítottat, majd csütörtökön egy kórházhoz vonultak ki fegyveres rendőrök a fiatalember után kutatva, de egyik helyen sem találták meg. A rendőrség egy Németországban szokatlan lépésként még a fiatal teljes nevét is nyilvánosságra hozta.

Újabb holttestet mutatott meg a német gyerekgyilkos 1
Rendőrségi felhívás. Fotó:Twitter via DW

A rendőrség szerdán közölte, vizsgálják, hogy Marcel Hesse megölt-e egy nőt is, miután az interneten valaki, aki Marcelnek mondta magát azzal büszkélkedett, hogy meggyilkolt egy „120 kilós szörnyet”, aki „jobban ellenállt, mint a gyerek”. Azt most sem lehet tudni, hogy az állítólagos gyilkosság megtörtént-e. A rendőrök mindenesetre közölték, hogy a kiégett lakásban talált holttest egy férfié volt.

Marcelt végül azután fogták el, hogy egy gyorsétkezdéhez ment, közölve, ő az, akit keres a rendőrség, és kérte, hogy hívják ki a rendőröket.

A német sajtóban megjelent beszámolók szerint Marcel magának való gyerek volt, nem nagyon volt kapcsolata a környéken élő emberekkel. A munkanélküli fiatal egyedül élt a házban, ahol Jaden holttestét megtalálták, miután szülei elköltöztek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik