Nagyvilág

Halálra égette az ágyukban alvó gyerekeit egy anya

Az amerikai nő felgyújtotta az ágyat, amiben az 5 és 3 éves fia aludt, majd bezárta őket a házba, és elment otthonról.

Emberölés vádjával tartóztattak le a helyi hatóságok egy 29 éves nőt az amerikai Nyugat-Virginia államban, miután beismerte, ő gyújtotta meg két gyermeke halálát okozó tüzet – jelentette a CBS News. Molly Joe Delgadót szerdán vették őrizetbe, hat héttel a Falling Waters városában történt halálos tűzeset után.

A beszámoló szerint a nő felgyújtotta az ágyat, amiben a hároméves Delmer és az ötéves Justin Delgado aludt, majd kiment a házból, kulcsra zárta a bejárati ajtót, és átment a vele szemben lakó anyjához. A felgyújtott épületben ott volt a nő férje is, aki a füstszagra ébredt fel.

A férfi megpróbált bejutni a gyerekek hálójába, de a sűrű füst miatt ezt nem tudta megtenni, és az épületből sem tudott kimenekülni a zárt bejárati ajtón keresztül. Ekkor a konyhaablakon át próbált kijutni, de az túl kicsi volt, és nem fért ki rajta, ezért segítségért kezdett el kiabálni.

Molly Delago apja a feleségével együtt sietett a segítségére. Sikerült kinyitniuk a bejárati ajtót, de a gyerek szobájába már nem tudtak bemenni, a füst miatt. „Nem láttam semmit, nem tudtam megtalálni őket” – mondta el a férfi. A két kisgyereket a helyszínen halottá nyilvánították. Apjukat füstmérgezés miatt kellett kezelni.

Az anya ellen kétrendbeli szándékos emberölés, valamint gyújtogatás vádjával indítottak eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik