A következő élő közvetítés része Brüsszeli robbantás: 25 sérült válságos állapotban

Nem tudta megkülönböztetni a vérző fejű embereket

Normális napnak indult ez is, és kb. 50 ember ült a metrókocsiban, amikor egy nő megkérdezte Joaquin Romerót a Maelbeek állomásnál, hogy hol van az Arts-Loi. Épp válaszolni akart, amikor kitört a káosz. Egy fehér fényt látott, majd füsöt, és mindenki kiabált. “Egy megelevenedett rémálom volt, mint egy moziban” – emlékezett vissza a férfi, aki szerint még az idő is lelassult. Romero az első ajtónál állt, annak a maradványain keresztül jutott ki az alagútba.

Elérte az állomást, de alig hallott valami, a detonációtól csengett a füle. Egy lépcsőn kezdett felmászni a többiekkel és nem is foglalkozott vele, hogy megsérült-e, a lényeg az volt, hogy mentse az irháját. “Ekkor megérintettem a nyakam és volt ott valami éles érzés. Akkor vettem észre, hogy egy üvegdarab fúródott bele” – mondta Romero.

Végül kijutott a szabadba és egy rendőrhöz rohant, hogy tegyen valamit, de a rendőr köpni-nyelni sem tudott. Nem csoda, egymás után támolyogtak ki a vérző fejű emberek, Romero azt sem tudta, férfiak-e vagy nők, annyira megsérültek. Végül talált egy patikust, aki ellátta a könnyű sérülését, majd felhívta a nejét és a családját, hogy jól van. Azóta több nyugtatót is be kellett szednie és pszichológushoz is fordul majd várhatóan. (Guardian)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik