Nagyvilág

Megtámadták a jemeni vöröskeresztet

jemen (Array)
jemen (Array)

A nemzetközi szervezet felfüggesztette tevékenységét Ádenben, miután ismeretlen fegyveresek megtámadták a szervezet irodáját a dél-jemeni kikötővárosban.

A vöröskereszt helyi szóvivője arról számolt be, hogy a támadók a hétfői rajtaütés során fegyvert fogtak az iroda dolgozóira, s autókat, készpénzt és különböző felszereléseket raboltak el. “Ennek következményeképpen ideiglenesen felfüggesztettük a tevékenységünket Ádenben” – közölte Rima Kamal.

A támadásban senki sem sebesült meg, de az illetékes szerint nem ez volt az első “agresszió” a vöröskereszt helyi dolgozói ellen. A támadók kilétéről nem tudott mit mondani. A tájékoztatás szerint az ádeni iroda munkatársait elővigyázatosságból az országon belül máshova helyezték át.

Az elűzött elnökhöz hű erők a Szaúd-Arábia vezette szövetségesek támogatásával július közepén visszafoglalták Ádent, a legnagyobb jemeni kikötővárost. Szombaton arról érkeztek hírek, hogy az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat arab-félszigeti szárnyának (AQAP) fegyveresei kulcsfontosságú negyedeket foglaltak el Ádenben. Az arab-félszigeti országban hónapok óta harcolnak egymással az Irán támogatását élvező síita lázadók és az előlük külföldre menekült Hádi elnök erői. Szaúd-Arábia a felkelők visszaszorítása érdekében nyolc arab ország támogatásával márciusban légi hadműveleteket indított.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik