Nagyvilág

Több száz koalát öltek meg titokban az ausztrál hatóságok

Az állami szerv szerint az éhenhalás szenvedéseitől mentették meg 686 erszényest, míg az állatvédők szerint kegyetlen és durva dolgot tettek.

Pontosan 686 koalát fogtak el és altattak el halálos injekcióval a Melbourne-től 230 kilométerre lévő Cape Otway Nemzeti Park régiójában. Az erszényesek közül számos az éhhalál közelében volt. A 2013 és 2014 között három szakaszban végzett projekt titokban zajlott, hogy elkerüljék az állatvédők és a közösség zúgolódását – tudósított a The Daily Mail online hírportálja.

Deborah Tabart, az Ausztrál Koala Alapítvány elnöke is felháborodásának adott hangot: “Kegyetlen és durva dolgot tettek a koalákkal, nem tisztelik a turizmusban játszott szerepüket. Hogy bánhattak ezekkel az állatokkal ilyen tiszteletlenül?”

A kormány célja a szenvedő koalák humánus kezelése volt, nem a populáció méretének csökkentése. “Szörnyű dolog látni éhen halni egy állatot. Minden második-harmadik elaltatott koala mindenképpen elpusztult volna a beavatkozás nélkül. Jót tettünk azzal, hogy megszabadítottuk őket a szenvedéstől” – fejtette ki Desley Whisson koalaszakértő, aki az eutanáziaprogramot az ausztrál kormánynak javasolta.

Az akciót állatorvosokkal, egyetemekkel és állatjóléti hatóságokkal konzultálva és együttműködve végezték.
Whisson szerint a populáció másik régióba való költöztetése vagy a szaporodás mesterséges szabályozása túl költséges. A költöztetés ráadásul számos negatív következménnyel, esetleg eredménytelenséggel járt volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik