Nagyvilág

Rémisztő videó: ejtőernyős ugrás közben ájult el

Ajult-ejtoernyos(960x640).jpg (ejtőernyős, )
Ajult-ejtoernyos(960x640).jpg (ejtőernyős, )

Fél percen át nem volt magánál, miközben szabadesésben zuhant a föld felé. Egy oktató mentette meg az életét. Az akciófilmekbe illő jelenetet egy sisakra erősített kamera rögzítette.

„Valószínűleg életem legijesztőbb pillanata.” Ezzel a felütéssel tette ki a még tavaly novemberben történt ugrásáról készült videót egy 22 éves ausztrál fiatalember vasárnap a YouTube-ra, ahol egy nap alatt már majdnem 3,5 milliószor nézték meg, ahogy oktatója nyitja ki az ájultan zuhanó férfi ejtőernyőjét.

A Perth városában élő Christopher Jones az ABC televíziónak elmondta: egyáltalán nem számított arra, hogy a videó ilyen gyorsan el fog terjedni, és bekerül vele a világsajtóba. Elmondása szerint azért csak most, több hónappal az eset után tette fel a videót a YouTube-ra, mert eddig utazgatott, és nem volt rá ideje.

 

Jones nagyjából 2700 méteres magasságban volt, amikor elájult, és magatehetetlenül kezdett el zuhanni a föld felé, és 1200 méteren, amikor oktatója, Sheldon McFarlane odarepült hozzá, és kinyitotta az ejtőernyőjét. McFarlane az ABC-nek elmondta: csak annyit vett észre, hogy Jones bajba került, de azt, hogy elájult, már csak a földet érés után tudta meg. „Még soha nem láttam ilyet, hogy valaki elvesztette volna ugrás közben az eszméletét” – mondta el a férfi.

Jones végül 900 méter magasan visszanyerte az eszméletét, és simán földet tudott érni a kijelölt landolási pontnál. Mentőt nem kellett hívni hozzá, végül az édesanyja ment érte, hogy hazavigye. Jones közölte, hogy ez volt élete utolsó ejtőernyős ugrása. Egyébként még akkor sem volta nagy baj, ha az oktató nem siet a segítségére, mivel felszerelése része volt az automata ejtőernyőnyitó berendezés (AAD), ami bizonyos magasságban önműködően kinyitotta volna az ernyőt. 

A férfi ájulását az ABC cikke szerint epilepsziája okozhatta. Jones a televíziónak elmondta: eredetileg pilóta szeretett volna lenni, de betegsége miatt erre nem volt lehetősége, de úgy érezte, elég sokat javult az állapota ahhoz, hogy biztonságosan tudjon ejtőernyőzni, és ezt kezelőorvosa is megerősítette a ejtőernyős iskolának küldött levélben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik