Nagyvilág

Azért akart Charles Manson felesége lenni, hogy megszerezze holttestét

Charles Manson és Elaine Burton  (charles manson, )
Charles Manson és Elaine Burton  (charles manson, )

Nem a szerelem vezérelte a 27 éves szépség házassági tervét a nyolcvanéves tömeggyilkossal, hanem a pénz.

Legalábbis ezt állítja egy amerikai újságíró, aki szerint Elaine Burton csak azért akart a világ talán leghíresebb tömeggyilkosa, Charles Manson felesége lenni, hogy a férfi halála után mint legközelebbi rokonhoz hozzá kerüljön a férfi holtteste. Ugyanis a nő és egyik barátja azt tervezte, hogy kiállításokon mutogassák Manson bebalzsamozott hulláját – írta a New York Post, Daniel Simone újságíróra hivatkozva.

Simone szerint Burton és Craig Hammond egy üvegkoporsóba helyezve akarták közzétenni Manson holttestét, a „Lenin mauzóleum bizarr kaliforniai verziójaként”, abban bízva, hogy az sok látogatót vonzana – és sok pénzt tudnának azzal keresni. Simone a Postnak kijelentette: Manson „végül rájött, hogy megpróbálják átverni” és esze ágában sincsen feleségül venni a 27 éves nőt.

Burton és Hammond nem nyilatkozott a Postnak Simone leleplezésével kapcsolatban, de weboldalukon közölték, hogy a hatóságok által tavaly novemberben engedélyezett házassági tervből „logisztikai problémák” miatt nem lett semmi és azt állították, Manson még mindig házasodni akar.

Manson menyasszonya korábban azzal indokolta a házasodást, hogy szereti a bűnözőt, és dolgozni szeretne Manson ügyén, és hozzátartozóként több dokumentumhoz férhet hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik