Nagyvilág

Szíriai hackerek támadták meg a Le Monde Twitterét

A Charlie Hebdo elleni terrorakcióval kapcsolatos szöveget jelentettek meg rajta."Nem vagyok Charlie" és "Manipulált Charlie vagyok" - ezt írták.

A damaszkuszi kormányhoz hű Szíriai Elektronikus Hadsereg (SEA) a szíriai címert is feltette a Le Monde Twitter-oldalára, és hogy egyértelművé tegyék, ki állt a támadás mögött, azt írták: “A Szíriai Elektronikus Hadsereg itt járt”. A hackerek követelték más emberek hitének tiszteletben tartását, vélhetően utalva ezzel arra, hogy a Charlie Hebdo támadás utáni első lapszámának címoldalán egy Mohamed prófétát ábrázoló karikatura volt látható

A SEA akciója után nem sokkal a Le Monde Twitter-fiókját lezárták. Az újság honlapján egyelőre nem jelent meg reagálás a kiadó részéről. 

A Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimjével rokonszenvező szervezet már többször intézett internetes támadást befolyásos sajtóorgánumok ellen. Megtámadta már az AP amerikai hírügynökség Twitter-oldalát is. Legutóbb novemberben adtak hírt magukról, amikor magukra vállalták több nyugati hírportál, köztük a The Independent és a The Daily Telegraph című brit lapok internetes felületének megtámadását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik