Nagyvilág

Köszönöm, Papi! Film készül az orgiázó hódítóról

berlusconi(1)(960x640).jpg (berlusconi)
berlusconi(1)(960x640).jpg (berlusconi)

Filmet forgatna Berlusconiról az erotikus műveiről ismert rendező.

Filmet készül forgatni a szexbotrányba keveredett Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnökről az erotikától fűtött műveiről ismert Tinto Brass, aki a velencei filmfesztiválon beszélt erről szóló terveiről. A rendező legújabb munkáját kísérte el a rangos seregszemlére.Tinto Brass a  sajtónak elmondta, a Berlusconiról szóló alkotás címe az lenne: Köszönöm, Papi. Ezzel arra utalt, hogy a politikus orgiáira meghívott fiatal lányok Papinak szólították Berlusconit.

Tinto Brass többek közt Mozart Cosi fan tutte című operájának pajzán feldolgozásáról, illetve a kultfilmnek számító Caligula című alkotásáról ismert. Velencébe egy komolyabb művel, a saját életéről szóló dokumentumfilmmel érkezett, amely az Istintobrass címet viseli. A fesztiválon járva a 80 éves rendező elmondta, sajnálja, hogy manapság az érzelmek nélküli internetes pornó vált uralkodóvá “az esztétikusabb erotikus filmekkel szemben”.

Silvio Berlusconi az ellene folytatott eljárás során mindvégig tagadta, hogy a villáiban megfordult fiatal hölgyek fizetett örömlányok lettek volna. A volt kormányfőt júniusban hétévi szabadságvesztésre ítélték kiskorúval való kéjelgés és hatalommal való visszaélés miatt az úgynevezett Ruby-perben. A Szívtipró Rubyként emlegetett lány és a hírhedt “bunga-bunga partik” miatt robbant ki a politikust magával sodró botrány.

A volt kormányfő Brasson kívül Miguel Gomest is megihlette, a díjnyertes portugál rendező épp a velencei filmfesztiválon mutatja be Redemption című alkotását, amelynek főhőse egy magát nagy hódítónak beállító politikus.

A „cavaliere”, illetve a nőügyei miatt kevésbé hízelgő „papiként” is emlegetett Berlusconi még ellenfelei szerint is politikai zseni: kíméletlenül tudta a maga javára kihasználni az olasz demokratikus rendszer kirívó gyengeségeit. Az olaszok csak “la casta” – a kaszt – néven emlegetik választott “érinthetetlenjeiket”. A politikai klientúra Julius Caesar óta kialakult rendszere révén a parlamentbe jutott minicsoportok vezérei holmi keljfeljancsi módjára újra meg újra felbukkannak, dacára hibáiknak és a személyüket övező ellenszenvnek – vélték korábban elemzők.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik