Nagyvilág

Akciózó jegybank, tagadó Mubarak, evőpálcika-hiány Kínában [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hir24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Erőteljes erősödésbe kezdett a forint a svájci frankkal szemben a bankközi devizapiacon azt követően, hogy a Svájci Nemzeti Bank szerdán 0,00-0,25 százalékra csökkentette kamatcélját az eddigi 0,00-0,75 százalékról.
Bővebben…

Elnapolták Mubarak tárgyalását. A bukott egyiptomi elnök tagadta az ellene felhozott vádakat a kairói büntetőbíróságon szerdán kezdődött perben.
Bővebben…

Postás és ételfutár őrzi a japán öregeket. Kreatív intézkedésekkel próbálják megóvni az időseket az ázsiai szigetországvan a magányos haláltól.
Bővebben…

Népszámlálási biztosokat toboroz Romániában a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), amelynek célja, hogy Erdélyben legalább 6-7 ezer magyar nemzetiségű számlálóbiztos gyűjtse az adatokat. 
Bővebben…

Háborús uszítással vádolják a koszovói kormányfőt. “Thaci háborúba akar rántani bennünket” – mondta Goran Bogdanovic, miután a múlt héten ismét föllángolt az erőszak Koszovó túlnyomórészt szerbek lakta északi csücskében.
Bővebben…

Káosz fenyeget a németországi repülőtereken. A szakszervezet 6,5 százalékos béremelést, illetve kevesebb túlórát, valamint általánosságban jobb munkafeltételeket követel a repülésirányítóknak.
Bővebben…

Kína az Egyesült Államokból importál evőpálcikákat. Olyan súlyos evőpálcika-hiány alakult ki Kínában, hogy az ország immár importál hagyományos evőeszközéből.
Bővebben…

Franciaország kiadja hazájának a volt panamai diktátort. A panamai kormány azért kérte Manuel Noriega kiadatását, hogy hazájában töltse le húszéves börtönbüntetését.
Bővebben…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik