Nagyvilág

Magyar népszámlálókat keresnek Erdélyben

A számlálóbiztosok napi bruttó 50 lejes (3150 forint) juttatásban részesülnek majd.

Népszámlálási biztosokat toboroz Romániában a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), amelynek célja, hogy Erdélyben legalább 6-7 ezer magyar nemzetiségű számlálóbiztos gyűjtse az adatokat. Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára bejelentette, hogy augusztus 1-jétől elkezdődött a számlálóbiztosok toborzása – közölte szerdán az RMDSZ közleményben.

A jogszabályok szerint a helyi népszámlálási bizottságok toborozzák és választják ki a számlálóbiztosokat, akik elsősorban polgármesteri hivatalokban dolgozó közalkalmazottak, illetve pedagógusok közül kerülnek ki. Abban az esetben, ha az előbbiek nem lesznek elegen, akkor nyugdíjasokat vagy diákokat toboroznak majd.

Kovács Péter hangsúlyozta, hogy az érdeklődőknek a polgármesteri hivatalokban kell jelentkezniük, és tájékoztatott, hogy a www.nepszamlalas.ro honlapon elérhetők azok a román nyelvű űrlapok, amelyeket a jelentkezőknek kitöltve kell leadniuk a polgármesteri hivatalokban, ami elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy valaki számlálóbiztos legyen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik