Nagyvilág

Káosz fenyeget a németországi repülőtereken

A szakszervezet 6,5 százalékos béremelést, illetve kevesebb túlórát, valamint általánosságban jobb munkafeltételeket követel a repülésirányítóknak.

A német repülésirányítók tervezett sztrájkja miatt hatalmas káosz fenyeget csütörtökön a németországi repülőtereken. A repülésirányítók kilátásba helyezett, hatórás munkabeszüntetése a nemzetközi légi forgalmat is jelentős mértékben befolyásolhatja.

Értesülések szerint a sztrájk nemcsak a Lufthansa, hanem a többi német légitársaságot is érinti. A szakszervezet felhívására a munkabeszüntetés csütörtök reggel 6 órakor kezdődik és déli 12-ig tart. Szakértők arra számítanak, hogy a néhány órás sztrájk a nyári szabadságszezon kellős közepén valamennyi német repülőtéren óriási fennakadásokat okozhat. Becslések szerint egyedül Németországban mintegy 2500 repülőgép maradhat a földön, ami több tízezer utas számára jelenthet megpróbáltatásokat.

A szakszervezet 6,5 százalékos béremelést, illetve kevesebb túlórát, valamint általánosságban jobb munkafeltételeket követel a repülésirányítóknak. A tárgyalások több héten át tartottak, a munkaadók azonban elutasították a követeléseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik