Nagyvilág

Felrobbantották az athéni magyar követségen talált csomagot

A görög rendőrség közölte: vaklárma volt a riasztás, a csomagban nem volt bomba.

A görög rendőrség nyilatkozata szerint a csomag egy nagy méretű boríték volt, és a biztonság érdekében fel is robbantották csomagot. Ezt követően derült ki, hogy a csomag közönséges küldemény volt, és nem tartalmazott robbanószerkezetet.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a főváros Kolonaki kerületében található követség környékét teljesen lezárták.Kaizinger Tibor konzul, a nagykövetség biztonsági felelőse megerősítette: tűzszerészek dolgoznak a helyszínen, és be kellett zárni a nagykövetséget. Tóth József görögországi magyar nagykövet múlt héten a levélbombák kapcsán úgy fogalmazott: nem zárható ki, hogy a magyar követség is kapni fog egy veszélyes csomagot.

Az elmúlt másfél hétben több levélbomba is érkezett az athéni követségekre, a helyi hatóságok meg vannak róla győződve, hogy egy szélsőbaloldali görög szervezet felelős az akciókért. Két férfit tartóztattak le Athénban múlt héten terrorosta tevékenység gyanújával, akik feltételezhetően a Tűz Összeesküvés Sejtjei nevű szerv tagjai. Eddig összesen 14 levélbomát adtak fel, amelyből Angela Merkel német kancellárnak, és Silvio Berlusconi olasz miniszterelnöknek is megcímeztek egy-egy csomagot.

Görögországban az elmúlt hónapokban feszültséget okozott és zavargásokat váltott ki, hogy Jeórjiosz Papandreu miniszterelnök az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) nyomására kénytelen volt megszorító intézkedéseket bevezetni az ország hitelválságból való kilábalása érdekében.

AJÁNLOTT LINKEK:

Felpörgött a görög rendőrség (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik