Közélet

Hadházy a Völner-ügyről: csak a jéghegy csúcsa

Szerinte az államtitkár ezt saját szakállára nem tudta volna megcsinálni. A képviselő és Magyar György ügyvéd is úgy látja, nem fideszes cicaharc áll a háttérben.

Hadházy Ákos elsőként számolt be arról, hogy a végrehajtói kar elnökének botránya elérheti az igazságügyi tárca felső szintjét is. A független képviselő most a Klubrádióban arról beszélt, hogy olyan titkolózást, mint Völner Pál ügyében, még soha nem tapasztalt, minden eszközzel próbálták akadályozni, hogy az kiszivárogjon.

Szerinte az lett volna a cél, hogy az ügyet legalább a választásokig „elvizsgálgassák”, hiszen a Simonka-ügy is csak most került bíróság elé. Felidézte, Polt Péter legfőbb ügyész a kérdésére, amely csak az ügykörre kérdezett rá, azt válaszolta, hogy semmit sem mondhat, de hibáztak, amikor a tulajdoni lapokon széljegyzetként megjelent, hogy a nyomozó főügyészség le akarja foglalni a végrehajtói kar elnökének ingatlanjait.

Információi szerint egy végrehajtó borított a kedden lemondott, vesztegetéssel gyanúsított államtitkár ügyében, ami azt mutatja, ez a rendszer velejéig korrupt.

Senki ne gondolja, hogy az Igazságügyi Minisztérium államtitkára ezt a saját szakállára meg tudta megcsinálni – tette hozzá. Mint mondta, ez az ügy csak a jéghegy csúcsa, a végrehajtási rendszer tele van törvénytelenségekkel.

Hadházy Ákos azt csak elméletnek tartja, hogy Völner Pál nem akarta önként elvinni a Pegasus-ügyet, ezért kezdődött a minisztériumi „cicaharc”. Hasonlóan vélekedett Magyar György is, aki szintén arról beszélt, hogy nem fideszes cicaharc állhat a háttérben, szerinte egy

végrehajtó nem kívánt részt venni a vesztegetésben és a  mentesülésért cserébe jelentette az esetet.

Az ügyvéd a Klubrádiónak azt mondta, ahhoz, hogy a legfőbb ügyész a mentelmi jog felfüggesztését kezdeményezze, komoly nyomozati háttéranyagot kellett összeállítani. Emlékeztetett rá, a vesztegetésnél a vesztegető és a megvesztegetett is mentesülhet a büntetőjogi hátrányok alól, ha feltárja a vesztegetést, mielőtt arról a hatóság tudomást szerez. Magyar György szerint valószínűleg egy végrehajtótól pénzt kértek, amit ő inkább jelentett, a bejelentés tartalmát meg kellett vizsgálni, az alapján, juthattak el az államtitkárhoz.

Bárándy Péter egykori igazságügy-miniszter azt mondta a Klubrádiónak, hogy valószínűleg olyan mennyiségű nyomozati bizonyíték gyűlt már össze Völner Pál ellen, hogy az ügyet nem lehetett elsikálni.

Kapcsolódó
Völnernek szinte teljhatalma volt a végrehajtói kar fölött
Százmilliós nyereséget is produkálhatnak a végrehajtó irodák.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik