Belföld

Hadházy: Az ügyészség zár alá vette a végrehajtói kamara elnökének ingatlanjait

Amint beszámoltunk róla, hetek óta teljes a hírzárlat a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökének letartóztatásáról. A Belügyminisztérium kérdésünkre csak annyit árult el, hogy nem a rendőrség nyomoz az ügyben, a végrehajtói kar mellett ugyanakkor a Központi Nyomozó Főügyészség, a Fővárosi Törvényszék és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága sem adott érdemi tájékoztatást érdeklődésünkre, az Igazságügyi Minisztérium pedig egyáltalán nem válaszolt. Gulyás Gergely a csütörtök Kormányinfón kérdésünkre azt mondta, sajtóhírekből értesült Schadl György letartóztatásáról (noha Schadl nevét csak a tájékoztatót követően megjelent cikkünkben írtuk le, a Blikk korábban egy meg nem nevezett kamarai vezető elleni eljárásról írt), de szerinte bővebb információval csak a belügyminiszter tud szolgálni. Mint említettük, nem tette.

Hadházy Ákos országgyűlési képviselő most viszont arról ír, hogy Schadl ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozhat, ugyanis a főügyészség néhány napja a végrehajtói kar elnöke és felesége ingatlanjainak zár alá vételét kezdeményezte a tulajdoni lapok alapján. Polt Péter legfőbb ügyész a napokban minősített adatokra hivatkozva nem adott választ Hadházy kérdésére a nyomozással kapcsolatban.

Korábban a Telex írt arról, hogy a különös körülmények közt lebonyolított V. kerületi ingatlanpályázatok egyik nyertese az MBVK elnöke volt. Neve nem először kerül összefüggésbe furcsa önkormányzati ingatlaneladásokkal, hiszen az erzsébetvárosi önkormányzati lakáselidegenítések körül felmerült gyanús ügyleteket bemutató Partizán videójából derült ki, hogy a VII. kerületben – a korábbi kormánypárti vezetés alatt – az érintett kilenc ingatlanból nyolcat Schadl vásárolt meg. Egyedüli ajánlattevő volt, és pont a kikiáltási árat ajánlotta fel vételárként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik