Közélet

A Kétfarkú Kutyapárt promózni kezdte, az önkormányzat rögtön megszüntetné az 50 milliós pályázatot

Korábban a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) mutatta be, milyen extraóvatos módon kommunikál a XII. kerületi önkormányzat a társadalmi szervezeteknek szánt összegekről. Van például egy olyan, 50 milliós pályázati keret, amiről csoda, ha valaki egyáltalán értesül. Több fideszes, illetve KDNP-s kötődésű szervezetnek mégis jutott innen támogatás. A párt szerint ez az 50 milliós pályázat rendkívül furcsa: nem kell költségvetést készíteni, a végén nem kell beszámoló, elég bemutatni számlákat, ráadásul akik kértek — azok, akik valahogyan mégis tudomást szereztek a lehetőségről — kaptak is pénzt.

Az MKKP a szokatlan megoldás miatt úgy döntött: az önkormányzat helyett elkezdik hirdetni a lehetőséget és egy pályázati kiírást is csináltak.

Kép: MKKP

A pénteki testületi ülésen Fonti Krisztina alpolgármester jelezte: zavaró, hogy nagyon sok pályázat érkezik és hogy mindenféle dologra, akár a megélhetésükre is kérnek pénzt az emberek. A Fidesz-KDNP politikusa jelezte: azt tervezik, hogy a november eleji testületi ülésen megszüntetik ezt a pályázati lehetőséget. Állítólag már korábban is felmerült, hogy változtatni kellene a pályázat formáját.

Szerintem több mint aggályos, hogy miután nem csak a belsős körök tudnak pályázni, hanem a kerületi lakók is, azonnal megszüntetik a lehetőséget, úgy, hogy már elmondásuk szerint sok ember dolgozott rajta, hisz sok pályázat érkezett és úgy, hogy mindezt ezek szerint a pályázati határidő letelte előtt kb. 2 héttel. Természetesen szerintünk is meg kéne ezt a formát változtatni, de nem így, nem a pályázati határidő előtt 2 héttel, amikor már egy csomó kerületi lakó dolgozott a pályázatán, ezek szerint lehet, hogy feleslegesen, hanem jövő évtől

— fogalmazott a párt honlapján Kovács Gergely, az MKKP XII. kerületi önkormányzati képviselője.

Kiemelt kép: Google Street View

Ajánlott videó

Olvasói sztorik