Kultúra

Májkrém-emlékművel lepték meg a fővárost a kétfarkúak

Az elmúlt évek két LEGO-totemoszlopa után most az ikonikus konzervnek állítottak emléket.

Kevés, az elmúlt évtizedekben piacra került étel égett be annyira az emberek agyába, mint a szocializmus iskolai kirándulásain, kórházakban és laktanyákban mindig feltűnő aranydobozos sertésmájkrém, ami a rendszerváltást is túlélve nem csak itthon, de a világ minden pontján élő magyarok nemzetiségi boltjainak Túró Rudi melletti másik talpkövét jelenti.

A csomagolás az elmúlt harminc évben ugyan kissé megújult, az íz azonban maradt a régi, így a siker töretlen – olyannyira, hogy van, aki örökre magára tetováltatta a képét:

Mindezek fényében nem meglepő, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt ARTunk a STREETnek nevű projektjében – a 2018-ban a Fehérvári, 2019-ben pedig az Üllői út mentén álló FŐTÁV-kigőzölgőkön megjelent LEGO-totemoszlop után – most ennek állítottak emléket.

A Kerepesi út mentén megjelent művön egy sertés-, egy marha- és egy szárnyasmájkrém tűnt fel:

Fotó: Magyar Kétfarkú Kutya Párt / Facebook

“Koronás étkeink – vásárlási apokalipszis” címmel átadtunk a városnak egy újabb emlékhelyet. Ez egy sajátos irányítótorony, mely emlékeztető arra nézve, hogy a spájzban, almáriumban ezek a konzervek mindig ott legyenek, és akkor elkerülhető a világvége, jöhet az örök élet

– írták a hivatalos Facebook-oldalukon, ahol egy egész fotósorozatban örökítették meg a munkát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik