Közélet

Gyurcsány Ferenc reagált a Gréczy Zsolttal kapcsolatos zaklatási vádakra

Kedd este több szerkesztőségnek névtelen levélben küldtek el intim képeket Gréczy Zsoltról, a Demokratikus Koalíció (DK) frakciószóvivőjéről. A levél írója egy történetet is megosztott: azt állította, hogy négy éve egy székesfehérvári pártrendezvényen találkozott Gréczyvel, aki ezután üzenetekkel zaklatta őt. A levélben nem volt arra vonatkozó bizonyíték, hogy Gréczy valóban elküldte-e valakinek ezeket a fotókat, vagy hogy valóban zaklató tartalmú üzeneteket írt. A szelfiken a politikus alsónadrágban látható, egy képen pedig egy alsónadrág, egyen egy meztelen fenék látszik, itt azonban nem azonosítható, hogy valóban Gréczy-e az.

Az Azonnali megszólaltatta Gyurcsány Ferenc pártelnököt, aki szerint a zaklatás onnantól közügy, hogy a vádak bizonyítást nyertek, ez Gréczy esetében nem történt meg. De azt a kérdést, hogy valakiről készült intim fotó, ő nem szeretné kezelni. Az Azonnali felvetésére, hogy töretlen-e a bizalma Gréczyben, úgy reagált Gyurcsány:

pusztán abból, hogy látta egy szál ingben őt, nem tud politikai következtetést levonni. Hozzátette: nem tudják, ki lehet az a hölgy, aki ilyet állít Gréczyről.

A pártelnök azt mondta, ha kiderül, hogy a vádak igazak, akkor annak lesznek következményei. A lap felidézi, hogy Gréczyről nemrég a Mi Hazánk parlamenti szakértője, Palányi Nóra is azt állította, jó ideje kéretlen üzeneteket kap a politikustól. Ezt Gréczy az Indexnek úgy kommentálta: rágalom. Ugyan valóban volt kommunikáció köztük, de Palányi – Gréczy szerint – torzítva adta elő a történteket, és Gréczy jogi lépéseket fog tenni a rágalmazás miatt.

Gréczy Zsolt az Index megkeresésére most ugyancsak azt mondta, aljas rágalom, szemenszedett hazugság minden állítás, és ezt be is fogja bizonyítani. Ami a képeket illeti, büntetőfeljelentést tesz, és az eljárás feladata lesz majd, hogy az igazságot kiderítse.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik