Belföld

Orbán: Minket képtelenség megbüntetni

Természetesen nem csak Jakab Péter kérdezte hétfőn a parlamentben Orbán Viktort, akinek egy hónap eltelte után ismét muszáj volt megjelennie miniszterelnöki minőségében az elviekben őt számon kérő országgyűlés előtt.

Addig senki nem ment, mint a Jobbik frakcióvezetője, aki szörnyetegnek nevezte Orbánt, és azt is felvetette, hogy kössék hazugságvizsgálóra a miniszterelnököt, és úgy válaszoljon Mészáros Lőrinc vagyonával kapcsolatos kérdésekre; de Orbán kapott még kemény kérdéseket.

Harangozó Tamás (MSZP) miután nem sokkal korábban még Kósa Lajossal hadakozott, Orbán ellen is felvette a kesztyűt.  Jakabhoz hasonlóan ő is „egyszerű választópolgárok kérdéseit” tette fel.

Harangozó kérdéseire a miniszterelnök nem hajlandó válaszolni?

Dr. Harangozó Tamás kérdez. – Orbán Viktor válaszol? A faceookon és a különböző fórumokon az emberektől, a magyar néptől érkezett kérdéseket tette fel Harangozó Tamás képviselő úr az Országgyűlés plenáris ülésén a miniszterelnöknek. Mi lett a magánnyugdíjpénztári megtakarításokkal? Hol az ígért egyéni számla? Sokakat felháborít, hogy a fidesz-kinevezettek fizetését megduplázzák, miközben a közigazgatásban létszám stopot vezettek be, vagy éppen a nyugdíjasoknak csak 2,8%-os emeléssel szúrják ki a szemét. Van-e még gyermekkori álma, ami nem teljesült a kisvasút, a várbaköltözés és a stadionok után, vagy végre jut pénz az oktatásra, egészségügyre? Köszönjük a kérdéseiket!

Közzétette: MSZP – 2019. november 18., hétfő

Harangozó olyasmiket kérdezett, hogy

Orbán válaszában az MSZP önkormányzati választási eredményén gúnyolódott (hat megyei közgyűlésbe nem jutottak be a szocialisták), felidézte, hogy a szocialisták szüntették meg a 13. havi nyugdíjat (Harangozó felidézte, hogy ők is vezették be a 13. havi nyugdíjat, majd a válság miatt vonták vissza, de a Fidesz akkor ellenzékből 14. havi nyugdíjat ígért).

Gréczy Zsolt (DK) és Z. Kárpát Dániel (Jobbik) is uniós büntetésekről kérdezte Orbánt. A miniszterelnök szerint nincs büntetés, csak „technikai elszámolás van”.

Minket nem lehet megbüntetni, képtelenség, hogy egyetlen forintot is elveszítsünk

– zárta rövidre a vitát Orbán, aki annyit elismert, hogy neki sem tetszik, ha kutyafitneszre, vagy 40 centis kilátóra megy el az uniós támogatás.

Szabó Tímea (Párbeszéd) arra lett volna kíváncsi, hogy miért akarja Orbán az önkormányzati választás után megfojtani az önkormányzatokat jogkörök megvonásával, illetve az iparűzési adó felhasználásának szabályozásával. A miniszterelnök szerint ez félreértés, mint ahogy szerint a diktatúrázást is érdemes elfelejteni, mert diktatúrákban nem szokás, hogy jól szerepeljen több helyen is az ellenzék.

Az MSZP-s Gurmai Zita a Türk Tanács budapesti irodájáról érdeklődött. A képviselőt az érdekelte, hogy miért jár diplomáciai mentesség a képviseletnek. Orbán ezt a vitát is rövidre zárta:

Az nem zavarja önöket, hogy Nyugaton hegyekben állnak a minaretek meg a dzsámik? Azok jó türkök, mert önök bevándorláspártiak, csak a diplomáciai képviselet nem jó?

– majd azzal zárta Orbánt, hogy a jászoknak és a kunoknak illene megadni a tiszteletet.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik