Közélet

Elfogatóparancsot adtak ki a vizes vb-t rendező cég gazdasági vezetője ellen

Költségvetési csalás gyanúja miatt elfogatóparanccsal körözi a rendőrség Balogh Sándort, Bártfai-Máger Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszter volt férjét, a 2017-es budapesti világbajnokság lebonyolításért felelős Bp2017 Kft. gazdasági vezetőjét, értesült a Szabad Pécs. 

police.hu

Balogh Sándorról tavaly írt átfogó portrét a G7, amiben azt írták,

több száz vállalatból álló céghálót vezet, a vizes vb-t szervező Bp2017 Kft. legfőbb döntéshozója, a külföldi kereskedőházak ötletgazdája, pálinkafőzéssel próbálkozik Ugandában, hozzá kötődik a százezrek által követett Középsuli websorozat, valamint több alapítvány és egyesület is.

A cikk szerint Balogh Sándor lényegében leplezetlenül alakított ki egy olyan céghálót, amelynek vállalatai összesen több milliárd forint adótartozást halmoztak fel az elmúlt évtizedekben. Mint írják, hiába épített fel egy bonyolult, nehezen átlátható cégbirodalmat, azzal egyáltalán nem foglalkozott, hogy ezt ne lehessen hozzá kötni.

Balogh neve többeknek onnan is ismerős lehet, hogy több hozzá köthető cég volt bejegyezve volt felesége, Bártfai-Máger Andrea lakására, majd a cégeket szinte kivétel nélkül felszámolták vagy kényszertörléssel megszüntették.

Balogh Sándorral idén februárban készített interjút a 24.hu, miután 9 hónap után lemondatták a Magyar Szinkronúszó Szövetség elnöki posztjáról.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik