Nagyvilág

Újra ölt a „miniamnesztiával” szabadult gyilkos

Nagyváradon vették őrizetbe a férfit, aki már a második élettársát ölte meg.

A 47 éves élesdi férfit 2010-ben ítélték 15 év börtönre, mert több késszúrással megölte akkori élettársát, akivel öt közös gyerekük volt. A büntetés-végrehajtási jogorvoslati törvény (miniamnesztia) miatt korábban szabadult, majd újra ölt, írta a Maszol.ro. Maga ment a rendőrségre, ahol elmondta, összeveszett élettársával, akit megfojtott a nő a nagyváradi lakásában.

A gyilkosságot a Bihar megyei ügyészség megerősítette, de részleteket nem árult el. A férfi korábban azért ölt, mert gyermekei anyja elhagyta. Ezért legalább 2022-ig kellett volna börtönben ülnie, de már tavaly kiszabadult, az embertelen fogvatartási körülmények miatt lerövidítették  büntetését.

A Maszol emlékeztet rá, hogy az Orban-kormány korábban a a miniamnesztia hatályon kívül helyezését ígérte. Catalin Predoiu igazságügyi miniszter később visszakozott, azt mondta, hiányzik a  „politikai konszenzus” a törvény eltörléséhez, de Raluca Turcan miniszterelnök-helyettes rá egy napra közölte: a kormány két héten belül mindenképpen hatályon kívül a törvényt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik