Nagyvilág

A kijevi politikus helyett a kisfiát ölték meg

A támadás indítéka egyelőre nem ismert.

Ismeretlen fegyveresek este tüzet nyitottak Kijev központjában egy ukrán képviselő autójára. Egy névtelen rendőrségi forrás szerint a támadásban meghalt a politikus hároméves kisfia. Hivatalos források még nem árultak részleteket a támadásról, de úgy tudni, hogy az autót Vjacseszlav Szobolev üzletember, a Kijev megyei tanács egyik képviselője vezette.

Az ukrán belügyminisztérium nem azonosította sem a jármű tulajdonosát, sem az áldozatot. Facebook-oldalán csak annyit közölt, hogy a lövéstől megsebesült gyermek meghalt a kórházba szállítás közben a mentőautóban. A támadás indítéka egyelőre nem ismert.

Szobolev a Donyec-medencéből származik, 2010 és 2011 között a Naftohaz állami energetikai cég egyik vezetője volt, emlékeztetett az MTI. Kijev utcáin már megöltek néhány ismert embert, amióta 2014-ben Oroszország elszakította Ukrajnától a Krím félszigetet, és oroszbarát szakadár lázadás kezdődött Kelet-Ukrajnában.

2016-ban az ukrán fővárosban egy autóba rejtett bomba ölte meg Pavel Seremet fehérorosz újságírót, aki közismert bírálója volt hazája vezetésének, s aki köztudottan barátja volt az előző évben Moszkva belvárosában agyonlőtt orosz ellenzéki vezetőnek, Borisz Nyemcovnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik