Közélet

Mészáros Lőrinc kinevette a felvetést, miszerint szétlopta az országot

Hétfőn robbant a bomba: Mészáros Lőrinc lemond polgármesteri tisztségéről, hogy a jövőben csak a vállalkozásaira tudjon koncentrálni.

A felcsúti milliárdos a Magyar Időknek adott interjújában megismételte, amit már tegnap is mondott az MTI-nek: bízik benne, hogy visszavonulását követően nyugodtabb időszak következik a község életében,

hiszen az ellenzéki sajtó Orbán Viktor miniszterelnökhöz kötődő barátsága miatt állandó nyomás alatt tartotta az önkormányzat működését, a képviselő-testületi üléseket, jelentősen megnehezítve ezzel a munkavégzést.

Mint fogalmazott, azt szeretné, ha a választópolgárok a jelenlegi alpolgármesternek, Mészáros Lászlónak szavaznának majd bizalmat. Benne látja a biztosítékot arra, hogy Felcsút továbbra is fejlődjön. Egyébként a két politikus nem áll rokoni kapcsolatban egymással.

Mire kell Mészáros Lőrincnek 25 milliárd forint készpénz?
Tavaly is kasszát robbantott Mészáros Lőrinc R-Kordja, rengeteg készpénz is van benne.

Utána hosszasan ecsetelte, minden erejével azon lesz, hogy támogassa az ott élőket, az alapítványai például hosszú távra rendezkedtek be. A Vál-völgyi fiatalok tanulását ösztöndíjjal segítik vissza nem térítendő támogatást nyújtanak nekik lakásépítésre, felújításra. Évente közel ötszázmillió forintot osztanak így szét.

A Magyar Idők azon felvetésére, hogy mindez ellentmond az ellenzéki sajtó által sugallt képnek, miszerint szétlopta az országot, nevetve csak annyit mondott:

Húszezer embernek adok munkát, megélhetést. Fő célom továbbra is az, hogy tevékenyen részt vegyek a kis- és középvállalkozások megerősítésében, akik közül felnőhetnek majd a hazai nagyok, ami az egész ország felemelkedését elősegíti majd.

Kiemelt kép: MTI/Komka Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik