Belföld

Eltűnt a tüntetésről szóló tudósítás Pecina hírportáljáról

Csak a nyoma maradt.

Nyoma veszett a vasárnapi debreceni tüntetésről szóló tudósításnak a Heinrich Pecina tulajdonába került Hajdú Online-on.

Mint korábban írtuk, a több kelet-magyarországi napilapot kiadó Russmedia ahhoz az osztrák üzletemberhez került, aki a Mediaworks kiadó tulajdonosaként 2016-ban megszüntette a Népszabadságot. Ezután a Mediaworksre – a kiadó tulajdonában lévő megyei napilapokkal együtt – Mészáros Lőrinc tette rá a kezét. Januárban Orbán Viktor bécsi látogatásakor külön tárgyalt Pecinával, akit felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy hűtlen kezelési és sikkasztási ügyben.

A Hajdú Online vasárnap rövid beszámolót közölt a debreceni kormányellenes tüntetésről, amelyen felszólalt Lukácsi Katalin kiugrott KDNP-tag, valamint a Párbeszéd, az LMP és a Momentum helyi politikusai. A tüntetés egyik szervezője azt is bejelentette, hogy a demonstrálókból közösséget szerveznek „Mi vagyunk Debrecen” néven.

A tudósítás hétfőn délelőtt már nem volt olvasható a Hajdú Online-on, a linkre kattintva „404-es hiba  –  A keresett oldal nem található” hibaüzenet fogadja a látogatókat. A cikk szövegét viszont tárolta a Google.

A Hajdú-bihari Napló című nyomtatott napilapból viszont nem tüntették el az írást, és annak online változatán, a naplo.hu címen is elérhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik