Belföld

Mészáros Lőrinc lemond a polgármesterségről

Kedden a felcsúti képviselő testület rendkívüli ülést tart, az ok pedig a következő: Mészáros Lőrinc lemond a tisztségről. A lemondó nyilatkozat szerint a polgármester személyes okokra hivatkozott.

A polgármester az MTI-nek azt mondta, azért mond le, hogy kizárólag gazdasági érdekeltségeire koncentráljon.

A dokumentum szerint Mészáros Lőrinc döntéséről április 20-án írásban is tájékoztatta Felcsút község alpolgármesterét és jegyzőjét. Az időközi polgármester-választás időpontjáról a helyi választási bizottság határoz majd, miután keddi ülésén a képviselőtestület is hivatalos tájékoztatást kap Mészáros Lőrinc lemondásáról.

A polgármester közleményében hangsúlyozta, hogy vállalatbirodalma irányítása egész embert kíván.

Az irányításom alatt lévő tőzsdei vállalatok jelentős tranzakciók előtt állnak, gazdasági érdekeltségeim átfogó szervezeti átalakuláson mennek keresztül, amelyek tulajdonosként teljes embert igényelnek, így lehetetlenné teszik, hogy az üzleti élet mellett közfeladataimnak is eleget tegyek

– indokolta döntését Mészáros Lőrinc, aki bízik abban, hogy a közélettől történő visszavonulását követően nyugodtabb időszak következik a község életében.

A jövőben is minden erőmmel támogatni kívánom a szülőfalumat, illetve a következő polgármestert, akinek egy prosperáló, biztos lábakon álló település irányítását adom át. Munkájában a Felcsúton és a térségben működő alapítványaim és vállalkozásaim is segítik majd. A közélettől való visszavonulásom nem jelenti azt, hogy a Felcsúton, vagy a Vál-völgyi kistelepüléseken élők ne számíthatnának rám

– hangsúlyozta a leköszönő polgármester.

Mészáros már tavaly szeptemberben beszélt arról, hogy nem indul újra a polgármesteri címért. Ekkor azt mondta:

haladt előre a település, mióta én polgármester vagyok, képviselőtársaimmal együtt dolgozom. Azt gondolom, hogy rendben van a település, addig szeretnénk még sok minden szépet létrehozni, építeni. Vannak itt nálam fiatalabbak, remélem, hogy az utódlás majd megoldódik.

Mészáros Lőrinc: kormányváltás után még sikeresebb leszek
Mészáros Lőrinc a felcsúti önkormányzati ülésen tett tanúbizonyságot önbizalmáról.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Komka Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik