Közélet választás 2018
Budapest, 2018. március 18.
Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje (b)  újságíróknak nyilatkozik miután az ellenzéki pártok egyeztetést tartottak a DK központi irodájában 2018. március 18-án. Mellette Molnár Gyula, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke. A tárgyalást Gyurcsány Ferenc kezdeményezte, meghívta az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a Jobbik vezetõit. A Jobbik nem fogadta el a meghívást.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Első tárgyalás pipa, az ellenzék még mindig tökörészik

24.hu
24.hu

2018. 03. 18. 21:03

Gyakorlatilag mindenki mással és másféleképp akar összefogni, amiből még csak a partvonalon kívülre szorított Együttnek van elege.
Korábban a témában:

Nem állapodott meg egymással a választási együttműködésről az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a Demokratikus Koalíció a három párt, illetve pártszövetség vezetőinek vasárnapi egyeztetésén.

A DK irodájában tartott megbeszélés után Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje azt mondta, tudták, hogy a tárgyalás csak egy folyamat kezdete lehet, ezért nem is gondolták, hogy vasárnap „bármiben megállapodásra” jutnak. Azt viszont fontos előre lépésnek nevezte, hogy egy asztalhoz ültek.
Hozzátette, tudomásul veszik, hogy a Jobbik nem hajlandó velük tárgyalni.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke úgy fogalmazott, értik az LMP álláspontját, hogy a Jobbikkal is szeretnének „választási együttműködésre törni”, de a kormányváltás elsődleges feltétele a vasárnap tárgyalóasztalhoz ülő három pártszövetség megállapodása.

Budapest, 2018. március 18.
Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje újságíróknak nyilatkozik az ellenzéki pártok egyeztetése után a Demokratikus Koalíció (DK) központi irodája elõtt 2018. március 18-án. Mögötte Vágó Gábor, az LMP országgyûlésiképviselõ-jelöltje (b3).  A tárgyalást Gyurcsány Ferenc kezdeményezte, meghívta az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a Jobbik vezetõit. A Jobbik nem fogadta el a meghívást.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Budapest, 2018. március 18.
Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje újságíróknak nyilatkozik az ellenzéki pártok egyeztetése után a Demokratikus Koalíció (DK) központi irodája elõtt 2018. március 18-án. Mögötte Vágó Gábor, az LMP országgyûlésiképviselõ-jelöltje (b3). A tárgyalást Gyurcsány Ferenc kezdeményezte, meghívta az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a Jobbik vezetõit. A Jobbik nem fogadta el a meghívást.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje azt mondta, hogy a kormányváltás csak teljes ellenzéki koordinációval valósítható meg, de „az LMP-n kívül más nincsen, aki elkötelezett ebben az irányban” – írja az MTI.

Az Együtt megsértődött

Az Együtt egyik vezetője, Szigetvári Viktor sértett Facebook-posztban reagált a történtekre, ennek a „A mai ellenzéki társaság margójára” címet adta. Senki sem kompromisszumkész, mindenki a másik vállára tolja a felelősséget, Vona Gábor gyáva és 2022-re készül, pedig akár kétharmadot is lehetne szerezni a Fidesz ellenében.

A Fideszt tartja hatalmon az LMP és a Momentum is, amikor a Jobbikot is bevenné az együttműködésbe, holott tudják, Vonáék nem fognak belemenni. A DK és az MSZP-Párbeszéd hibája pedig az, hogy az Együttet nem vették be, nem hívták, pedig Szigetvári szerint fővárosi jelöltjeiket 4-12 százalékra mérik.

A mai ellenzéki társaság margójára:Nem elég kompromisszumkésznek látszani, kompromisszumkésznek is kell…

Közzétette: Szigetvári Viktor – 2018. március 18.

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Illyés Tibor)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Bielik István / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.