Belföld

Salgótarjánban az összefogás sem segít az ellenzéken

Sőt, a visszalépések után csak még többen szavaznának a fideszesre.

Toronymagasan vezet a Fidesz-KDNP jelöltje, Becsó Károly a salgótarjáni székhelyű Nógrád 1-es választókörzetben – derül ki a Közös Ország Mozgalom felméréséből, amit a hvg.hu közölt vasárnap reggel.

Négy éve itt 10 százalékos előnnyel nyert a fideszes Becsó Zsolt, akinek most testvérét indítja a kormánypárt. Becsó Károly a friss felmérés alapján 45 százalékon áll, a jobbikos Cseresznyés István 22 százalékon, az LMP-s Dömsödi Gábor 16 százalékon, a DK-s Kovács Zsolt 14, a Momentum és az Együtt jelöltje pedig 1-1 százalékon.

Ha az ellenzéki jelöltek visszalépnének a jobbikos javára, Cseresznyés 38 százaléknyi szavazatot kapna, Becsóra viszont 62 százalék szavazna. Egyedüli ellenzéki jelöltként Dömsödi 35, Kovács 32 százaléknyi szavazatot szerezhetne.

A kutatás kitér arra is, hogy a választókörzetben élők 37 százaléka szeretné a kormány maradását, 47 százalék viszont kormányváltást.

A felmérést a Közös Ország Mozgalom megbízásából a Medián készítette, az adatfelvétel február 1 és március 15 között 1002 fős mintán zajlott, személyes megkérdezéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik