Közélet téli olimpia 2018

Kim Dzsongun kiküldheti a kedvenc zenekarát az olimpiára

Észak-Korea legnépszerűbb popzenekara is csatlakozhat az ország sportolókból és szurkolókból álló delegációjához, amely jövő hónapban kiutazik a dél-koreai téli olimpiára, írja a The Guardian.

Helyi sajtóértesülések szerint egy észak-koreai művészi társulat gyalog léphet majd át a határon Dél-Koreába, bár a csoport összetételét egyelőre nem tették hivatalossá.

Azt viszont már biztosan tudni, hogy Hyon Song-wol, az észak-koreai Moranbong Band vezetője ott lesz a küldöttséggel, ami arra enged következtetni, hogy az egész zenekar velük tart majd.

A dél-koreai Yonhap hírügynökség információi szerint egy 140 tagú észak-koreai zenekar Szöulban és a keleti partvidéken található Kangnungban is fellép majd az ötkarikás játékok alatt.

A 2012-ben megalakult Moranbong Band egyik az ország azon kevés együttesének, amely nemzetközi hírnévre tett szert. A tíz zenész – akiket állítólag Kim Dzsongun saját maga választott ki – nyugati popzenéket és a phenjani rezsimet méltató dalokat vegyesen adnak elő. Utóbbit viszont vélhetően hanyagolniuk kell Dél-Koreában, mert a visszájára sülhet el a fellépés.

Pálfordulás Észak-Koreában
Az egyik propagandalapban az újraegyesítéshez vezető út fontosságáról értekeztek.

Kiemelt kép: Europress/AFP/Ed Jones

Ajánlott videó

Olvasói sztorik