Közélet

Hallucináció közben gyilkolta meg fiát a füzesabonyi apa

Azt képzelte, üldözik, és el akarják rabolni gyermekét, ezért próbált segítséget kérni a rendőröktől a férfi, aki a vasútállomáson bedrogozva egyetlen döféssel megölte a kisfiát – írja a Blikk.

Az apa tavaly decemberben Egerből taxizott a hatéves Gyurikával a nagyszülőkhöz, de útközben hallucinálni kezdett, ezért pattant ki a kisgyerekkel a füzesabonyi rendőrkapitányságnál. A Blikk információi szerint a nyomozás kiderítette, hogy a bódult férfi többször is megpróbálta elmondani a zsaruknak, hogy „a nyomában vannak”, de az egyenruhások újra és újra türelemre intették. T. György azonban nem várt, kirontott az épületből, magával ráncigálva kisfiát. Az apa akkor vesztette el végleg az önuralmát, amikor két járőr utolérte a vasútállomásnál: kést rántott, és élő pajzsként tartotta maga elé zokogó kisfiát.

A rendőrök legalább 10 percig próbálták jobb belátásra bírni az őrjöngő férfit, hiába. Az apa végül elölről vágta a kisgyerekbe a 15 centis pengéjű kést, majd magát is megsebesítette. A toxikológiai vizsgálatból kiderült, a férfi órákkal az ámokfutása előtt kábítószerezett és ivott.

„Védencem abban a helyzetben fenyegetve érezte magát. Sokáig nem is fogta fel, mit tett, csak órákkal később tudatosult benne, hogy megölte a gyermekét. Lelkiismeret-furdalása van, hiszen nagyon jó kapcsolatban volt a fiával” – mondta a Blikknek Tantics Attila, az apa kirendelt védője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik