Közélet

Kivégzik a kétévest földhöz vágó férfit

babakocsi(960x640)(2).jpg (babakocsi, kisbaba, anyuka, )
babakocsi(960x640)(2).jpg (babakocsi, kisbaba, anyuka, )

Egy parkolási vita hevében vágott földhöz egy babakocsit, benne egy kétéves kislánnyal.

Egy pekingi bíróság pénteken elutasította a 39 éves férfi fellebbezését, és helyben hagyta a rá kirótt halálbüntetést – jelentette a Shanghai Daily. Han Lejt még szeptemberben szándékos emberölés vádjában találták bűnösnek, amiért kötelező kivégzés jár Kínában.

A férfi a fellebbviteli bíróságon azt akarta elérni, hogy tettét nyilvánítsák nem szándékos emberöléssé (amiért háromtól hét évig tartó börtönbüntetést lehet kapni), azzal érvelve, nem tudta, hogy egy kétéves kislány van a babakocsiban, amit a vita hevében a földhöz vágott.

A 39 éves, büntetett előéletű férfimég július végén, egy pekingi buszmegállóban vágta földhöz a babkocsijában fekvő kislányt, miután összeveszett a gyerek anyjával, mert a nő útban volt, amikor Lej és egy ismerőse parkolóhelyet keresett. Az anyósülésen utazó, és részeg Lej előbb vitatkozni kezdett az anyával, majd a szóváltás elmérgesedett, és a férfi hirtelen a feje felé emelte a babakocsit, és a földhöz vágta a kislánnyal együtt.

A férfi elfogása után kijelentette, hogy soha nem lenne képes szándékosan megölni egy gyereket, és akkor még azt kérte az ügyészségtől, hogy ítéljék halálra, mert az eset óta egy merő szenvedés az élete, és nem akar tovább élni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik