Közélet

Ilyen, amikor egy vadlúd csapódik a szélvédőbe

Az autót vezető nő nagyjából 80-al halad egy autóúton, amikor a madár becsapódott az autójába, pont a kormánnyal szemben.

Az amerikai Colorado állam autópálya-rendőrsége még soha nem látott még csak hasonló balesetet sem, mint amihez az előző héten kellett kivonulniuk – jelentette a CBS Denver. Az egyik autópályán haladó nő autójába ugyanis egy vadlúd csapódott be, át a szélvédőn, majd a széttört üvegbe ragadt – pont a volánnal szemben. Az autót vezető Shannon Jergeson elmondta: látta, hogy előtte pár madár a távolban épp felszállásra készülődik, és pár pillanattal később már csak azt vette észre, hogy az egyik állat áttöri a szélvédőt.


A coloradói rendőrség felvétele a szélvédőbe csapódott vadlúdról

A nő azonban egy pillanatra sem engedte el a kormányt, nem esett pánikba és sikerült az autópálya szélére kormányozni a járművet. Jergeson csak kisebb sérüléseket szenvedett a szélvédő darabjaitól, de elmondása szerint több órával később is szilánkok estek ki a hajából.

Ajánlott videó

Családonként átlag 50 millió forint – ennyi vagyona van a magyar háztartásoknak egy friss felmérés szerint. A leggazdagabb családoknál, a felső tíz százalékban 200 millió jut egy háztartásra, elsősorban rájuk fókuszál egy új kezdeményezés, amely az utódlási, öröklési ügyekben igyekszik segíteni a gyászolóknak. Vezetőjével a családi vagyonokról beszélgettünk.