Közélet

Nem vette észre a szélvédőjébe csapódott férfit a baleset után

A részeg sofőr áldozata fejjel előre szállt át a szélvédőn, de megúszta pár karcolással.

“Furcsa”. Ezzel a szóval jellemezte az amerikai Manitowoc rendőrsége a városban történt szombat esti balesetet, amelyre a „hihetetlen” és az „elképesztő” szavak is gyenge jelzők. Az áldozat – egy 56 éves újságkihordó – triciklijével tartott hazafelé, amikor az egyik kereszteződésben elgázolta egy húszéves férfi. Az ütközés olyan erejű volt, hogy Steven Gove átrepült a szélvédőn, és beleragadt – áll a Green Bay Press Gazette által idézett rendőrségi jelentésben.

A kereszteződés, ahol a húszéves sofőr elgázolta az újságkihordót
Fotó: Green Bay Press Gazette

„Egyszer csak azt vettem észre, hogy valakinek az autójában vagyok. Az egész felsőtestem az utastérben volt” – mesélte Gove a Fox11 televíziónak. A szélvédőbe ragadt férfi ekkor szépen köszöntötte a sofőrt és közölte vele: „én vagyok a biciklis, akit elgázolt”. A sofőr azonban mintha észre sem vette volna, hogy egy ember lóg a szélvédőben, és folytatta útját. Két sarokkal később karambolozott egy másik autóval, onnan is továbbment, majd leparkolt a közelben lévő otthonánál és bezárta a járművet. Csak ekkor tűnt fel neki, hogy valaki van az autójában.

A szélvédő, amin átszállt az elgázolt férfi – a sofőr észre sem vette
Fotó: Green Bay Press Gazette

Gove elmondta, hogy miután az autó megállt, sikerült behúznia magát az anyósülésre, és a fiatalember csak ekkor vette észre, hogy ott van. A sofőr értetlenkedve kérdezte tőle, hogy ki ő, és mit keres az autójában, mire közölte vele: „én vagyok, akit elgázolt a biciklin, átrepültem a szélvédőjén”. Gove elmondása szerint a férfi ekkor kissé pánikba esett.

Az elgázolt emberrel a szélvédőjében haladó járművet a második baleset után követni kezdte egy autós, aki közben felhívta a rendőrségi segélyhívót is, így a rendőrök hamar megjelentek a gyanúsított házánál, akit őrizetbe is vettek. Gove-ot pár sarokkal odébb találták meg, ahogy hazafelé sétált. A férfi ugyanis egész egyszerűen elgyalogolt az autótól, miután sikerült kimásznia. Kórházba szállították, de mivel csak kisebb sérüléseket szenvedett, azonnal haza is engedték.

„De azt máig nem értem, hogy miért nem vett észre” –mondta el a Fox11-nek Gove.

Steven Gove – pár karcolással megúszta, amikor átrepült a szélvédőn
Fotó: Green Bay Press Gazette

Az esettel kapcsolatban a Green Bay Press Gazette felelevenített egy hasonló esetet még 2007 nyaráról. Akkor is egy részeg sofőr gázolt el egy gyalogost, aki szintén a szélvédőben kötött ki. A sofőr a baleset után hazahajtott, beállt a garázsba, majd ledőlt a kanapéra aludni. A szélvédőben lévő áldozatot – aki a gázoláskor azonnal meghalt – csak másnap reggel vette észre, és akkor hívta a rendőröket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik