Közélet

Ablakon kidobott óvszer zúzott be egy szélvédőt

Durva töltet lehetett.

A használt – a kínai sajtó megfogalmazása szerint „azonosítatlan folyadékkal teli” – óvszert Csientö városában, egy klinika előtt parkoló autó tulajdonosa találta a jármű betört szélvédőjén, az ablaktörlő lapátoknál. A kínai kommunista párt külföldre irányított szócsövében, Global Timesban, valamint a kínai közszolgálati rádióban megjelent hírek szerint a használt óvszert egy felhőkarcolóból dobták ki, és az olyan erővel csapódott a Chevrolet szélvédőjének, hogy az pókhálósra tört. Legalábbis ezt írta a kínai sajtó.

A pókhálósra tört szélvédő, és az állítólag a kárt okozó használt óvszer
Fotó: CNR

A beszámolók szerint az autóban ezerjüanos, azaz nagyjából 36 ezer forintos kár keletkezett. Ahogy azt a eChinacities cikkében megjegyzik, legalább az óvszer tulajdonosát könnyen meg tudja találni a rendőrség, hiszen szép kis DNS-mintát hagyott maga után. Mert az autó tulajdonosa az eset után kihívta a rendőrséget.

Egyébként nem lehetetlen, hogy a szélvédő tényleg úgy tört be, ahogy az a kínai sajtóban megjelent, hiszen elég nagy sebességgel még egy pingponglabdával is lehet üveget törni, de szívesen vennénk, ha egy hozzáértő ember kiszámolná, mégis milyen magasról kell kidobni egy használt óveszert ahhoz, hogy szélvédőtörő sebességre gyorsuljon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik