Közélet

Hat kilométert autózott egy hullával a szélvédőben

A részeg brazil sofőr egy biciklistát gázolt halálra, majd kilométereket autózott, miközben áldozata a betört szélvédőben hevert. Végül egy motoros kényszerítette megállásra.

A 31 éves Marco Aurélio Savoviskit péntek este gázolta el az 58 éves részeg sofőr a brazíliai Curitiba városába, amikor egy kanyart túl gyorsan vett be autójával – jelentette a helyi sajtó. A biciklistát olyan erővel találta el, hogy a férfi berepült a szélvédőn, és azonnal életét vesztette – holtteste pedig az üvegben ragadt. José Adil Simioni azonban nem állt meg, hanem áldozatával a szélvédőben elmenekült a helyszínről.

Hat kilométert autózott a szélvédőbe csapódott hullával a részeg brazil sofőr
Fotó:LiveLeak

A brazil rendőrség közlése szerint a gázolás a BR-116-os út 11. kilométerénél történt, és Simionít csak a 17. kilométerkőnél sikerült megállítani – egy motorosnak. Ezt rögzítette egy térfigyelő kamera is, amelynek felvételein látni, ahogy a motoros lefékez az autós előtt, megállásra kényszerítve, majd több autós is odarohan a járműhez. A motoros a helyi sajtónak elmondta: az autó köré gyűlt embereknek sikerült elszedniük az autó slusszkulcsát, megakadályozva, hogy továbbhajtson. Majd majdnem a helyszínen meglincselték – írta az O Globo.

José Adil Simioni bilincsben – a rendőrök azután tartóztatták le, hogy a többi autós megállította
Fotó:LiveLeak

Simionít végül az autópálya-rendőrség emberei letartóztatták, és az alkoholszonda kimutatta, hogy a megengedett hatszorosa volt a véralkoholszintje. A rendőrségi szóvivő elmondása szerint még soha nem mértek éles helyzetben olyan magas véralkoholszintet, mint a férfi esetében – csak a készülékek tesztelése alatt. Az O Globo cikke szerint elképzelhető, hogy szándékos emberölés vádjával indítanak majd ellene eljárást. Áldozatát vasárnap temette le családja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik