Közélet

Nagyobb adóhiány, nagyobb baj Gáspár Győzőéknél

Gáspár Győzőt és feleségét az RTL Klub Győzike show című műsora kapcsán 22,2 millió forintos adócsalással vádolják.

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint az eredeti vádban szereplőnél nagyobb adóhiány mutatható ki, ezért az ügyészség kiterjesztette a vádat a Gáspár Győrő és társai elleni adócsalási ügyben.

Bóna Gyula ügyészségi szóvivő az MTI-nek elmondta: a bírósági szakban a védelem nem fogadta el a nyomozás alatt készített igazságügyi adó- és könyvszakértői véleményt, ezért új szakértő kirendelését indítványozták.
Ám a bíróság által kirendelt új szakértő véleményében még nagyobb adóhiányt mutatott ki.

A bírósági meghallgatáson a korábban eljáró szakértő elfogadta az új véleményt, a Salgótarjáni Városi Ügyészség pedig – az eredeti vádirat tényállását és minősítését is módosítva – kiterjesztette a vádat, mert úgy találta, hogy a vádlottak más bűncselekményekben is bűnösek.

Gáspár Győzőt most már kétrendbeli, az adóbevételt jelentős mértékben csökkentő adócsalás bűntettével, valamint ezen ügyekben bűnsegédként is, továbbá kisebb kárt okozó csalás és kétrendbeli magánokirat-hamisítás vétségével vádolják. A másodrendű vádlottat, Gáspárné Balla Beátát is vádolják már bűnsegédként is az adócsalások bűntettében. Az ügy harmadrendű vádlottja bűnsegédként Bangó Attila. A házaspár az ő Zseri Hungária Kft. nevű cégének közvetítésével vette fel a honoráriumot a tévécsatornával kötött színlelt szerződés alapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik