Közélet

A Volán és a MÁV dolgozói nem tudnak a bérletkompenzációról?

A Budapest-bérletet az utasok egy része nem csak a BKV, hanem a Volán és a MÁV elővárosi járatain is használják. Bár a Budapesti Közlekedési Szövetség (BKSZ) tájékoztatta a két társaságot a sztrájk miatti kompenzációról, olvasóink szerint sok buszvezető és kalauz még mindig nem tud róla.

Többen azzal a kérdéssel fordultak hozzánk, hogy vajon a sztrájk miatti bérletkompenzáció a Volán és a MÁV járataira is érvényes-e. Telefonon kerestük fel a BKSZ-t, akik elmondták, hogy a három nap hosszabbítás mindhárom társaságra, így a MÁV-ra és a Volánra is érvényes, bár ezt nem kommunikálták megfelelően. Ebben olvasóinkkal együtt egyetértünk:

Sziasztok! Reggel mentem vonattal Kispestről. A BKV bérletem 2 napja lejárt, a kalauz meg akart büntetni. Mondtam neki, hogy még holnap is érvényes a sztrájk miatt. Csak vakarta a fejét és elment, nem tudott mit tenni.

Hétvégén ha már arra volt dolgom megkérdeztem mit tud a pórnép a dologról, a pénztárban azt mondták elfogadják, a kaller a vonaton ma reggel azt mondta neki nem szólt senki, de ha a pénztárban azt mondták biztos úgy van. Mondtam neki hogy ez tök jó nem leszek kisegítve ha a pénztárban tudnak róla de a kaller megvág.

Kedves BKV-figyelő! Volánbusszal járok be Budapestre. A város határáig kiegészítő bérletem van, onnan BKV bérlettel utazok. Lassan lejár a bérletem, ezért megkérdeztem a pénztárban, mit tudnak a plusz napokról, hát semmit. A buszvezető tudott róla, de azt mondta „nem hivatalos”.

Szerintetek a BKV-n kívül tud valaki a +3 napról? A volán pénztáros nem tudott semmiről csak annyit mondtak neki, hogy a BKV tovább elfogadja a bérletet, és a csepeli busz vezetője se tudott semmiről. Ti mit tudtok?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik