Közélet

Bekeményít a BKV: Bíróságra vinnék az utast, aki hibás diákigazolványt kapott

Tamás hiába vette meg a bérletét, a BKV ellenőre mégis megbüntette. Olvasónk az ellenőrzéskor a diákigazolványát nem, csak egy iskolalátogatási igazolást tudott felmutatni, ugyanis a diákja hibás volt, azt az iskola elvette tőle, és visszaküldte. A BKV szerint nekik van igazuk, nem engedik el a büntetést, sőt, még egy 2007-es tartozást is behajtanának rajta, ami valószínűleg már rég elévült. Ha az utas nem fizet, soron kívüli bírósági eljárást kezdeményeznek:

Tisztelt dr. Kocsis István Vezérigazgató Úr!

Az alábbi problémával kapcsolatban fordulok Önhöz.

2009. november 25-én érvényes bérletszelvénnyel utaztam a metrón. Bérletszelvényem november 11-től december 10-ig érvényes.

A 2009/2010. tanév őszi félévében a Gábor Dénes Főiskola hallgatója vagyok, de mivel a hallgatói jogviszonyom szeptembertől él, ezért a tanulmányi félév elején a tanintézmény iskolalátogatási igazolással látott el arra az időre, amíg az állandó diákigazolványom kiállítása megtörtént. Az állandó diákigazolványomat 2009. november 17-én vettem kézbe, azonban sajnálattal tapasztaltam, hogy abba téves személyes adatok kerültek rögzítésre. A diákigazolvány cseréje miatt a Gábor Dénes Főiskola az Oktatási Minisztériumhoz fordult. A tanulmányi hivatalban azt a tájékoztatást kaptam, hogy a hallgatói jogviszonyom igazolására a javított diákigazolvány megérkezéséig a tanulmányi év elején kiadott iskolalátogatási igazolás szolgál. Utazásomkor tehát jogosult voltam a kedvezményes bérlet megvásárlására és használatára, ennek ellenére a Keleti pályaudvar metróállomáson a jegyellenőrök az iskolalátogatási igazolást nem fogadták el.

Az ideiglenes diákigazolvány kiállítására 2009. december 3-án került sor.

Mellékelten csatolom az iskolalátogatási igazolás, az ideiglenes diákigazolvány és az érvényes bérletszelvény másolatát.

A fentiek alapján kérem Tisztelt Vezérigazgató Urat, hogy a pótdíjfizetési kötelezettségtől – valamint kérelmem elbírálásáig a késedelmes pótdíjfizetés következményeitől – eltekinteni szíveskedjen.

A BKV válasza:

Tisztelt K. Tamás Úr!

Hivatkozva Társaságunkhoz, 2009. december 07. napján beérkezett levelére, mint az ügyben illetékes vezető az alábbiakban válaszolok.

2009. november 25. napján történt pótdíjazásának körülményeit kivizsgáltuk.

A vizsgálat eredménye alapján megállapítást nyert, hogy jegyellenőr kollégánk – a hatályos viteldíjakra és pótdíjakra vonatkozó Budapest Főváros Közgyűlésének 29/2009.(VI.12.) önkormányzati rendeletében foglaltak szerint – jogosan járt el, mivel a kedvezményes tanuló bérletszelvény használatához kötött érvényes diákigazolványt, illetve ideiglenes diákigazolványt felmutatni nem tudott.

A fentiekre a pótdíjazási ügyét fizetés nélkül nem áll módunkban lezárni.

Egyben tájékoztatom, hogy pótdíjazási rendszerünkben 2007. november 16-ai dátummal az Ön nevén és adataival még egy elrendezetlen ügyet tartunk nyilván, melynek összege: 20.000,- Ft

Amennyiben a fent említett, 20.000,-Ft. Összegű tartozását egyösszegben rendezi, úgy, méltányossági alapon a 2009. november 25-ei pótdíjazásból eredő tartozás 1.500, – Ft megfizetésével kiegyenlíthető.

Kérem a fenti összeget e levél kézhezvételétől számított 8 munkanapon belül postára adni szíveskedjék, illetve, átutalással történő rendezés esetén,kérjük a 10102093-01671903-00000003 sz. bankszámlára utalni, a közlemény rovatba név, csoportazonosító, „pótdíj” megnevezést feltüntetve.

Egyben felhívom a figyelmét, hogy amennyiben a befizetés határidőre nem történik meg, úgy a teljes összeg követelése válik esedékessé, összesen 32.000,- Ft., ha ennek megfizetése sem teljesül, soron kívüli bírósági eljárást kezdeményezünk.

A jövőben szolgáltatásaink igénybevétele során – az utazási feltételeink betartása mellett – kellemes utazást kívánok járműveinken.

Üdvözlettel: S. Sz. Julianna (osztályvezető)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik