Üzleti tippek
System Security Specialist Working at System Control Center. Room is Full of Screens Displaying Various Information.

Így védheti ki a hackertámadásokat

Szponzorált tartalom
Szponzorált tartalom

2018. 08. 22. 12:32

A különböző digitális kártevők ellen létezik hatékony és intelligens védelem.
Korábban a témában:

A vállalati, szolgáltatói szektor talán legfőbb informatikai ellenségei a DoS- és DDoS-támadások. A szolgáltatásmegtagadással járó, túlterheléses támadás (Denial of Service), illetve az elosztott szolgáltatásmegtagadással járó támadás (Distributed Denial of Service) fő célja az informatikai szolgáltatás teljes vagy részleges megbénítása – olvasható a hvg.hu-n megjelent, az Invitech szakmai együttműködésével készült összeállításban.

Hacker using laptop. Lots of digits on the computer screen.
Férgek és trójai vírusok leselkednek a cégekre
A kártékony szoftverek mezőnyében messze a trójai programok vezetnek.

A szolgáltatásmegtagadásos támadás egy meghatározott alkalmazás, illetve operációs rendszer ismert gyengeségeit támadja meg. Célja, hogy a megfelelő jogosultsággal rendelkező felhasználókat megakadályozza a számukra fontos információk, a számítógéprendszer vagy akár a számítógép-hálózat elérésében. Az incidens eredményeképpen a rendszer nagyon lelassul, elérhetetlenné válik, esetleg össze is omolhat.

Bármelyik támadástípusról is legyen szó, mindegyik mögött hackerek állnak, olyan, az IT-rendszereket sokszor a legmagasabb szinten ismerő szakemberek, akik tudásukat adatlopásra, rendszerek működésének ellehetetlenítésére vagy egyéb bűncselekményekre használják.

Nem csak a rossz fiúk fogtak össze

Jó hír ugyanakkor, hogy a különböző digitális kártevők ellen létezik hatékony védelem. Az Invitech a biztonsági trendek és a vállalati igények alapján dolgozta ki az Intelligens Biztonsági Szolgáltatást (IBSZ), amely valós idejű, teljes körű biztonsági esemény- és incidenskezelést biztosít. Emellett az IT-biztonsági fenyegetettségeket és a publikus sérülékenységeket is képes felismerni és kezelni. Mindezeken kívül a rendszer folyamatosan működteti a védelmi eszközöket is. A szolgáltatások körét természetesen úgy tervezték meg, hogy segítséget nyújtsanak az uniós adatvédelmi rendelet (GDPR) betartásában is.

24 órás detektálás és azonnali beavatkozás

A szolgáltatás középpontjában a huszonnégy órás felügyelettel és azonnali beavatkozási képességgel rendelkező biztonsági műveleti központ (Security Operation Center – SOC) áll. Ha bármilyen probléma felmerül, azt első körben a SOC munkatársai veszik kezelésbe: azonosítják a hibát vagy fenyegetést, és elvégzik a szükséges beavatkozást.

Az intelligens biztonsági rendszer rendkívül hatékony, hiszen a havi két-háromezer túlterheléses támadás 85-90 százalékát automatikusan visszaveri.

Az infokommunikációs vállalat az állandó ügyelet mellett létrehozott egy kifejezetten biztonsági szakértőkből álló elemzői csapatot is, ez az úgynevezett L2, vagyis második szintű csoport. Hozzájuk kerülnek a mélyebb elemzést igénylő biztonsági események.

Travelers with suitcases walking through the airport
Káosz a reptéren – Eredményes volt a kiberbiztonsági gyakorlat
A szimulált esemény egy egész Európára kiterjedő támadássorozatról szólt.

Az Invitech ügyfelei védelme mellett aktív szerepet vállal a hazai kibervédekezésben is. A társaság 2016 óta szorosan együttműködik a Nemzeti Kibervédelmi Intézettel, illetve aktívan részt vesz a nemzetközi kibervédelmi gyakorlatokon is.

A teljes cikket itt olvashatja el.

Kiemelt fotó: Thinkstock

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2011. február 4.
Andrew G. Vajna filmproducer, a filmipar reformjáért felelõs, 2011 januárjában kinevezett kormánybiztos interjút ad dolgozószobájában a Magyar Távirati Irodának.
MTI Fotó: Kollányi Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.