Üzleti tippek

A vállalkozások a NAV-val barátkoznak

A jövőben a vállalkozások és az adóhivatal szorosan együttműködik egymással. Az erről szóló megállapodás aláírása mellett ma adták át az Év Vállalkozója-díjakat is.

Együttműködési megállapodást írt alá a  Varga Árpád, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökhelyettese és Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) ügyvezető elnöke a Vállalkozók Napja alkalmából rendezett konferencián.

A két szervezet megállapodott, hogy a jövőben nagy figyelmet fordítanak az adótudatos magatartás elősegítésére, az illegális adózási magatartás visszaszorítására, az adminisztráció csökkentésére. Hatásosabb lesz az információcsere a NAV és a vállalkozások között. A vállalkozók ezentúl összegyűjtik az igényeiket, és közösen képviselik, továbbítják a jogalkotók felé. A NAV segíteni fog a gazdálkodó szervezeteknek a különböző adózásügyi kérdésekben. A résztvevők közölték: regionális megállapodások is lesznek.

Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár elmondta: Magyarország talpra állításához alapvető stratégiai együttműködés kell a vállalkozások és a kormány között. Legfontosabb feladatnak a munkahelyteremtést és a demográfiai trendek megfordítását nevezte. Ezt a két dolgot össze kell hangolni: legyen munkájuk az embereknek, és a gyerekvállalás mellett is tudjanak dolgozni.

Ezek után különböző díjakat adtak át. Az Év Vállalkozója-díjat 70 vállalkozó vehette át, de a Nemzetgazdasági Minisztérium is átadta a Magyar Gazdaságért-díjakat. A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét Urbán László, a Magyar Suzuki vezérigazgató-helyettese, az arany érdemkeresztjét pedig ketten – Varga Julianna, a VOSZ nemzetközi és oktatási igazgatója és Varga Antal, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség ügyvezető igazgatója – vehették át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik