Üzleti tippek

Óriási az érdeklődés az ETP iránt

Ma délelőtt 10 órától tartotta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Budapesten az Executive Training Programme-ról szóló tájékoztatóját. A rendezvényen az érdeklődő cégek vezetői bővebb információt kaphattak a programról, melyhez idén először csatlakozhatnak magyar vállalatok.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara épületében tartott tájékoztatót Dr. Tényiné Stark Mária, az MKIK nemzetközi igazgatója nyitotta meg, majd Papanek Zsuzsa és Dr. Várvölgyi Tímea, a Gazdasági és Közlekedési Misztérium országspecialista munkatársai beszéltek a koreai-magyar, illetve a japán-magyar kereskedelmi és gazdasági kapcsolatokról és lehetőségekről.

Japán gazdasági helyzetét és fejlődését Dr. Takao Kobayashi úr, a JETRO Budapest irodavezetője mutatta be, míg Korea gazdasági áttekintéséről Yoon Heui-Ro úrtól, a KOTRA iroda igazgatójától hallhattak a résztvevők.

Nagy érdeklődés

A program részleteit Bíró András, az ETP magyarországi koordinátora ismertette. „Rendkívül pozitívnak tartom az ETP iránti nagy érdeklődést. Az EU által kiírt pályázat idén először nyílt meg magyar cégek számára, és a visszajelzésekből úgy tűnik, hogy a vállalatok felismerték a programban rejlő lehetőségeket.

Az ETP során a cégek vezetői nemcsak szakmai betekintést nyernek Korea és Japán piacainak működésébe, hanem személyes tapasztalatokhoz is jutnak. Az Executive Training Programme-nak köszönhetően Magyarország képzett, az adott kultúrában otthonosan mozgó szakembereket nyer, akik a távol-keleten eddig elérhetetlen kapcsolatokat, és nem várt eredményeket hoznak majd cégeiknek,” – nyilatkozta Bíró András.

Az EU „Executive Training Programme” elnevezésű vezetői tréningje több mint 25 éve nyújt lehetőséget Japán, és újabban Korea piacának átfogó megismerésére. A program európai vállalatok menedzsereinek nyújt képzési lehetőséget, mely nyelvoktatás mellett a gazdasági szokások, az üzleti kultúra, az üzletkötési és kommunikációs jellemzők témájában komoly, közvetlenül mérhető eredménnyel járó, felsőfokú továbbképzést jelent. A képzésre vezető európai és célországbeli egyetemeken kerül sor. A program 3 hónapos szakmai gyakorlatot is garantál egy távol-keleti vállalatnál.

Integrált fejlesztési program

Ez az integrált emberi erőforrás- és kereskedelem-fejlesztési program a résztvevőkön keresztül az uniós cégek számára betekintést ad a japán és koreai piaci mechanizmusokba, illetve feltárja a szokások és elvárások termékekre vonatkoztatható követelményeit. Magyarországon a programot a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara koordinálja.

A jelöltek csak a szponzoráló cégen keresztül pályázhatnak. A cégek június elsejéig jelentkező képviselőiből korlátozott számú kiválasztott vehet részt az egy éves programon, és csatlakozhat a mintegy 1000 főt számláló, korábbi kiutazókat tömörítő klubhoz. Az Unió közvetlen támogatásként 22.500 euró költségtérítést kínál fel a résztvevőknek, míg a támogató cég felvállalja a jelölt szállásköltségeit, illetve a program alatt folyamatosan tartja vele a kapcsolatot.

Az elkövetkezendő hetekben még két regionális tájékoztatón vehetnek részt az érdeklődők, melyeket a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Székesfehérváron, a Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara Debrecenben rendez meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik