Üzleti tippek

Minősített Európai Uniós vállalkozó és tanácsadó képzés

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 1996. óta élen jár a vállalkozások Európai Uniós felkészítésében. Az „Irány az EU” sorozat keretében számos általános ismeretet tartalmazó kiadványt jelentetett meg, és szemináriumot szervezett. Az Európai Unió Egységes Belső Piaci kihívásainak ismertetése érdekében szakma csoportos felkészítéseket szervez a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium támogatásával. A 2002. évben mintegy 700 vállalkozás látogatta a rendezvényeket.

A vállalkozások kérésére állították össze a “Minősített Európai Uniós vállalkozó és tanácsadó” képzés programját, melynek alapján a résztvevők képet alkothatnak a közös európai gondolkodás főbb vonalairól, s minden bizonnyal hozzájárul versenyhelyzetük megőrzéséhez.

A program alapján első végzett hallgatók számára 2004. áprilisában adják át a képzés elvégzését igazoló dokumentumot, így a nagy érdeklődésre való tekintettel módunkban áll újabb képzést beindítani 2004. november 12.-től.

A program összeállításánál a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium által a vállalkozások EU integrációs felkészítéséhez javasolt program csomag ajánlásaira támaszkodtak.

A képzés elméleti és gyakorlati ismeretek megszerzésére és elmélyítésére irányul. Az elméleti ismeretek tekintetében nem tesznek különbséget tanácsadó és vállalkozó között, hiszen az alapismeret elsajátítása egyaránt fontos. A képzés specialitását a gyakorlati (vizsga) feladatok megoldása adja, mely hatékonyan járul hozzá az egyéni készségek fejlesztéséhez sikeres pályázatírás érdekében.

A képzésben való részvétel előfeltétele az érettségi (tanácsadói szinthez főiskolai, vagy egyetemi diploma).

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara minősített vállalkozó illetve minősített tanácsadó látogatási bizonyítványát az a résztvevő veheti kézhez, aki az elméleti tananyagot elsajátította, és a gyakorlati feladatokat sikeresen (alkalmanként 3-5 oldal terjedelmű beszámoló) oldotta meg.

Tekintettel arra, hogy a résztvevők elfoglalt vállalkozók, minden második héten péntek délután 14:00 és 19:00 óra között kerül sor az előadásokra, így az írásbeli feladat megoldására két hét áll rendelkezésre.

A képzésen való részvétel önköltséges, a BKIK tagjai kedvezményes formában vehetik igénybe 7.490.- Ft modulonként. Egyéb esetben a részvételi díj 14.980.- Ft/modul, melyet a képzés megkezdése alkalmával egy összegben kérünk megfizetni. Egyedi esetekben, megbeszélés alapján a részvételi díj a szakképzési hozzájárulás terhére elszámolható.
A tanfolyamot min. 30 fő jelentkezése esetén indítják.

További információ:
Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara
1016 Budapest, Krisztina krt. 99.
Oktatási Kht. T: 1/488-2179
EURO-Információs és Dokumentációs
Szolgáltató Központ T:1/488-2165, 488-2179

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik