Pénzügy

A növekedés-menedzsment oktatása

admin
admin

2007. 12. 04. 14:56

A képzés célja a vezetési ismeretek, kommunikációs, konfliktuskezelési, prezentációs készségek fejlesztése cégvezetők számára - annak érdekében, hogy cégüket egységes szervezetként, a növekedés buktatóinak kivédésével, hatékonyan tudják vezetni.

A programban szereplő témakörök:


• hogyan kezeljük a cég folyamatos változásait
• stratégiaalkotás
• a kommunikáció csatornái és a hiteles kommunikáció
vezetési stílusok
• humánerőforrás stratégia és menedzsment
• a csapat kibontakozása
• az alkalmazottak ösztönzése
konfliktuskezelés


A képzés módszerei:


• rövid előadások
• helyzetgyakorlatok
• egyéni és csoportmunkák
• videó elemzés
• játékok

A tréninget egyhónapos konzultációs időszak követi. Ezalatt a tanácsadók négyórás konzultációs kerettel állnak a résztvevők rendelkezésére konkrét cégvezetési problémáik megoldásához.


Kommunikáció


A kommunikációs gyakorlatok során megfigyelhető, hogy a mindennapi kommunikációban milyen folyamatok zajlanak, és melyek azok a tényezők amelyek akadályozzák a hatékony kommunikációt. Egy-egy megbeszélés során sok minden játszódik le emberek között, amit menet közben észre se vesznek, pedig döntő hatással van a megbeszélés kimenetelére, sőt, saját céljaik elérésére is. A gyakorlatok során fény derül ezekre a tényezőkre.


Stratégia


A stratégia fogalmának megbeszélésén túl a résztvevőknek lehetőségük nyílik saját stratégiájukat végiggondolni. E munka során a konkrét célok meghatározásán túl komoly feladat a jelenlegi helyzet elemzése, amihez képest kell meghatároznunk a cég stratégáját annak érdekében, hogy elérjük a kitűzött célokat.


Humán erőforrás stratégia


Ebben a részben bemutatjuk a humán erőforrás stratégia kialakításának minden elemét, részletesen foglalkozunk a toborzás-kiválasztás és a teljesítmény-értékelés kérdésével, és a résztvevők vázlatosan kidolgozzák cégük humán erőforrás stratégiáját.


Változáskezelés – csapatmunka – konfliktuskezelés – motiváció


A stratégia végrehajtása változást jelent a szervezetben, amelynek kivitelezéséhez nagy körültekintésre van szükség. A vezetőnek felkészülten kell kezelnie a szervezetben végbemenő illetve megvalósítandó folyamatokat, úgy kell bánnia az emberekkel és a helyzetekkel, hogy a tervezett stratégia sikeresen megvalósítható legyen.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.