BKK: ez a változás minden BUBI-felhasználót érint, október 2-től

Törlődnek az appból a regisztrált bankkártyaadatok.

Október 2-től megváltozik a MOL Bubi internetes fizetési szolgáltatója. A változás következtében törlődnek az applikációból a regisztrált bankkártyaadatok. Ahhoz, hogy a BKK ügyfelei a jövőben is zavartalanul vásárolhassanak havi- vagy éves bérletet, illetve használják a percalapú szolgáltatást, újra aktiválniuk kell a fiókjukat a bankkártyaadataik regisztrálásával – figyelmeztet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), közleményében.

A kártyaelfogadási szolgáltatóváltás miatt megváltozik a MOL Bubi adatkezelési tájékoztatója, illetve – jogi és adatbiztonsági okokból – törlődnek az applikációból a regisztrált bankkártyaadatok. Ennek oka, hogy a Budapesti Közlekedési Központ szolgáltatásához kapcsolódó, korábbi bankkártyaelfogadói szerződés lejárt, ezért a társaság új közbeszerzést írt ki a jövőbeli fizetés zavartalan biztosításához.

Ahhoz, hogy a BKK ügyfelei a jövőben is vásárolhassanak havi- vagy éves bérletet, illetve használják a percalapú szolgáltatást, újra aktiválniuk kell a fiókjukat a bankkártyaadataik regisztrálásával. Ezt október 2-től tehetik meg a MOL Bubi-alkalmazásban, a kezdőképernyőn a „Fejezd be a fiókod aktiválását” lehetőségre kattintva, majd a „vásárlást” és a bankkártya-regisztrációt választva. A regisztrációt követően a meglévő érvényes bérletek zavartalanul használhatók azok lejártáig.

A kártyaregisztráció díját a bérletesek a regisztrációt követő első bérlésnél a 30 perc utazáson felül további 3 perc percalapú bérlésre használhatják, a percdíjas bérlők esetében pedig a bérlés költségéből írja jóvá a díjat a társaság.

A MOL Bubi idén szeptemberben ünnepelte tizedik jubileumát, ez idő alatt a BKK ügyfelei összesen 13,5 millió alkalommal utaztak MOL Bubival és közel 30 millió kilométert tekertek. A közbringarendszer új korszaka 2026-ban kezdődik: a tervek szerint a Bubi 3.0-val megduplázódik a jelenlegi flotta, és nem csupán hagyományos, hanem elektromos rásegítésű kerékpárok is elérhetők lesznek. Az új eszközpark és állomások a tervek szerint a jelenlegi szolgáltatási terület határán túli városrészekben is megtalálhatók lesznek.

Címkék: bkkbubimol bubi