Így vásárolhatunk az augusztus 20-i hosszú hétvégén

A közlekedés is változik.

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep idén keddre esik, de a munkanap-áthelyezés miatt négy napos hosszú hétvégét jelent normál munkarendben, azaz szombattól keddig nem kell dolgozni. De hogyan lesznek nyitva az üzletek? Fő szabály szerint csak egy napon, augusztus 20-án lesznek zárva, mert csak ez az egy nap ünnepnap, munkaszüneti nap. Előtte a szombattól hétfőig tartó három napban nyitva lehetnek a boltok, ahogy máskor is.  Vagyis fő szabályként:

Viszont augusztus 20-án is lehet majd vásárolni néhány helyen, ha muszáj. Vásárolhatunk például a benzinkutakon található shopokban, az éjjel-nappal nyitva tartó üzletek egy részénél is elképzelhető, hogy nem zárnak be, de lehetnek még kisebb üzletek, trafikok is, amelyek kinyithatnak, úgy, hogy a tulajdonos vállalja magára az ünnepnapi kiszolgálást.

Ezen túl az augusztus 20-ai ünnepnapon is nyitva lehetnek:

A szemetet a szokásos rend szerint szállítják el ünnepnapokon is. A MÁV-Volán-csoport tájékoztatása szerint a hosszú hétvégén változik náluk a közlekedési rend. A hosszú hétvégi budapesti közlekedéssel kapcsolatos változásokról, illetve forgalmi korlátozásokról a BKK közleményéből lehet tájékozódni.