Gazdaság

Ugyanaz a cég takaríthatja a Jahn Ferenc Kórházat, amelyik nem vette észre a holttestet a mosdóban

A Profi-Komfort Kft. takaríthatja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházat az eredményhirdetés szerint. Ez a cég több mint tíz éve dolgozik a fővárosi intézményben, két évvel ezelőtt is ők takarítottak, amikor  kínos eset történt: több napig lehetett a kórház női mosdójában egy – természetes halált halt – személy holtteste, amire 2016 novemberében találtak rá. Elvileg naponta kellene a mellékhelyiségeket takarítani, így felmerült, hogy talán mégsem látta el a dolgát a takarítócég akkor. A kórház végül azt nyilatkozta, senkit sem hibáztatnak, így a takarítókat sem.

Nos, úgy tűnik, ezt komolyan is gondolták, hiszen a Profi-Komfort Kft. négy pályázót, köztük nagy neveket, a Jánosik és Társait, a B+N-t is maga mögé utasítva ismét elnyerte 3 évre a kórház takarítását. Ráadásul jóval, 60 százalékkal olcsóbban, mint azt a kórház eredetileg becsülte. Így a takarítócég összességében nettó 1,25 milliárd forint helyett csak 752 millió forintot fog számlázni. Az ár amúgy 98 százalékban volt döntő, a minőség 2 százalékban. És cserébe hibátlan munkát várnak el:

A takarítási szolgáltatás nyújtása magában foglalja a hibátlan teljesítéshez szükséges valamennyi személyi, tárgyi feltétel vállalkozó általi folyamatos biztosítását, így a szerződés teljesítéséhez szükséges munkaerő, mindennemű anyag, eszköz, munka- és balesetvédelmi védőeszköz, tisztítószerek és takarítóeszközök biztosítása a vállalkozó feladata.

Opciósan (rendkívüli szennyeződés esetén) 20 százalékkal toldható meg a megbízás. Alvállalkozókat is igénybe vesznek majd, az ablaktisztításhoz, nagytakarításhoz illetve az eseti megbízásokhoz.

A Profi-Komfort nemrég nyert a kistarcsai kórház 485 millió forintos takarítási tenderén is. A céget 1995-ben alapították, több mint 600 főt foglalkoztatnak az Opten adatai szerint. Tavaly az előző évi 2,98 milliárd forintról 1,86 milliárd forintra olvadt az árbevételük, de nyereséget alig mutattak ki: 2016-ban 978 ezer forintot, tavaly pedig 1,37 millió forintot.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik