Gazdaság
Man sweeping restaurant floor

A takarítómogul újabb bő félmilliárdos munkát nyert el

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

újságíró. 2018. 07. 31. 11:10

Korábban a témában:

Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE) Lágymányosi Campus É és D tömbje 108 656 m2-en, két telephelyen, három épületben található plusz van még egy 2436 négyzetméteres zárt parkoló is. Ezek takarítási munkáit a Jánosik és Társai Kft. másik hat vetélytársa elől nyerte el. A munkában benne vannak a rendszeres takarítási feladatok, az ügyeletes és eseti takarítási feladatok, valamint a nagytakarítás, és a havaria esetén szükséges takarítás is.

Az ár 80 százalékban volt döntő súlyú, és a nyertes az összesen 48 havi takarításért nettó 608,5 millió forintot fog számlázni az eredetileg becsült 574,8 millió forinttal szemben.  Az eredményhirdetésből kicsit képet kaphatunk arról is, mennyi a takarítók óradíja, igaz, csak az eseti munkáknál:

  • ügyeletes takarító munkanapokon: nettó 1400 forint/fő,
  • ügyeletes takarító hétvégén: nettó 1800 forint/fő,
  • ügyeletes takarító óradíja munkaszüneti napokon: nettó 2300 forint/fő.

A Jánosik és Társai Kft. tavalyi árbevétele meghaladta a 13 milliárd forintot, ami majdnem 37 százalékkal több az előző évinél. Összehasonlításul: 2005-ben volt kétmilliárd forint feletti az árbevételük.  Adózott eredményük 2017-ben kis híján 835 millió forint lett. Ők nyerték nem régiben a vérellátó takarítását, építhetik Németh Szilárd birkózócsarnokát, korábban egymilliárdért a vasútállomások takarításánál lettek befutók, és a Miniszterelnökség tenderén is nyertek.

Kiemelt kép: Eric Audras / Altopress / AFP

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

This picture taken on February 16, 2017 shows a man pushing his tricycle filled with stuff as he walks with his dogs on a street in the Heiqiaocun migrant village in Beijing. - China's capital relies on migrant labour to keep its economy humming and people from across the country are drawn to the city by the promise of a better life. But high real estate prices and China's restrictive residence registration system, known as hukou, have driven many into shanty towns on Beijing's periphery. (Photo by Nicolas ASFOURI / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.