Belföld

Sok milliárdért takarít a Rogán és Tombor köreihez sorolt cég

újévi takarítás budapesten (szilveszter utáni takarítás)
újévi takarítás budapesten (szilveszter utáni takarítás)

24 milliárd forintos bizniszt húzott be a kormány fő takarító cége, derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. Nem volt nehéz dolga a B+N Referencia Zrt.-nek, egyedül tett ajánlatot.

A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság üzemeltetésében levő, illetve ellátási körébe tartozó 409 létesítmény takarítását, fertőtlenítését, kártevőirtását kell elvégeznie. (Az nem derül ki, hogy milyen időtávra szól a keretszerződés.)

A B+N a napokban húzott be egy másik állami megbízást is, ott az állami vasúttársaság, a MÁV bérel a cégtől 600 millió forintért munka- és védőruhákat.

Napi 555 ezer forintért bérel munkaruhákat a MÁV a kormány fő takarítócégétől
Összesen 600 millióért biztosítja a jól fekvő cég a tiszta öltözetet.

A B+N mögött korábban határozottan Simicska Lajost lehetett sejteni, de azután Rogán Antal és Tombor András üzleti köreihez kapcsolódott, ami a felszínen a cégvezető-tulajdonos Kis-Szölgyémi Ferenc kapcsolati hálóján követhető.

A B+N kormányzati megrendelésekkel jól el van eresztve, többek között 2017-ben egy hároméves, 12 milliárd forintos szerződést köthetett kormányzati épületeket takarítására. De a MÁV 2016-ban indult hároméves, 15,9 milliárd forintos épülettakarítási tenderén is a nyertesek között volt, abból 11,5 milliárdot szakított.

A B+N szekere a mérlege szerint is jól megy:

  • a 2016-os 13,7 milliárd forintos árbevételt 2017-re 18,2 milliárd forintra tudták feltornázni (ez több mint 30 százalékos bővülés),
  • az adózott eredményük pedig 1,4 milliárd forintról 2 milliárd forintra nőtt (ami kicsivel több, mint 40 százalékos növekedés).

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik