Gazdaság

Mészáros veje 1,3 milliárdért, Orbán apja 24 millióért dolgozik a MÁV-nak

Homlok Zsolt tavaly házasodott össze Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos lányával, Mészáros Ágnessel. A vej és az após korábban munkakapcsolatban álltak: a R-Kord az akkor Homlok kezei alatt működő Swietelsky Vasúttechnika Kft.-vel közösen nyert el csaknem 100 milliárd forintos vasúti megbízást. A szombathelyi üzletember 2016 szeptemberében távozott a Swietelsky Vasúttechnika Kft.-től, ma már saját lábán áll a vasútiparban.

Ismét a Magyar Államvasutaknak (MÁV) dolgozik Homlok Zsolt, ezúttal mindkét érdekeltsége vaskos megbízást kapott:

  • a Homlok Építő Zrt.-vel május 22-én szerződtek a váltófacserére 339,8 millió forintért,
  • a Vasútvill Kft.-vel pedig május 9-én a Veszprém-Herend és Szentgál-Városlőd-Kislőd közötti alépítményhibás vasúti pályaszakaszok helyreállítására kötöttek megbízást 998 millió forintért.

Homlok 2016 szeptemberében jött el a Swietelsky Vasúttechnika Kft.-től, két hónappal később pedig megalapította saját vasútépítő cégét, a Homlok Zrt.-t. Tavaly nyáron bevásárolt egy csehországi cégbe és ezzel többséget szerzett a Vasútvill Kft.-ben. Ugyanebben az évben az RM International Zrt.-ben lett az igazgatóság tagja sógornőjével, Mészáros Beatrixszel.

Beházasodott a Mészáros családba és lassan meg is van az első milliárdja
Homlok Zsolt tavaly vette feleségül Mészáros Lőrinc lányát. Ennek megfelelően jó éve volt, csak egyik cégéből 855 millió forintot vehetett ki.

A vasutas  közpénzes megbízások sem várattak magukra sokáig. Az egyéves Homlok Zrt. tavaly novemberben a Penta Industryval közösen nyert el egy 5,5 milliárd forintos megbízást a MÁV-tól. A pénzből jutott apósának is: Mészáros Lőrinc cégét, az R-Kordot alvállalkozóként vonták be.

Idén júniusban írtuk meg, hogy a Balaton déli partja után az északin is a felcsúti multimilliárdos cége munkálkodik, de nem egyedül. Konzorciumi partnere veje lett, a családi összefogással egy 23 milliárdos megbízást szereztek meg.

A MÁV friss szerződéslistáján kisebb összeggel tűnik fel a gánti Dolomit Kft., amelynek fő tulajdonosa Orbán Győző. A miniszterelnök édesapjának cége 24,5 millió forintos megbízást kapott az állami cégtől. A pénz egy 2016-os szerződés hatályának meghosszabbításával kerül hozzá, idén év végéig szállítanak anyagokat.

A G7 cikke szerint a Dolomit Kft.-ből, a Nehéz Kő Kft.-ből, és a tavaly feldarabolt Gánt Kő és Tőzeg Kft.-ből 3,8 milliárd forintot vettek ki a 2015-17-es évek után a miniszterelnök rokonai.

Fotó: Büki László / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik